Op zaterdag 3 september 2016 begon ook de eerste klasse aan het nieuwe seizoen. Het beloftenteam van Standard, de kampioen van vorig seizoen, moest op bezoek bij RUSGTH terwijl nieuwkomer Dames VK Egem, vorig seizoen nog kampioen in tweede klasse, voor eigen volk Tongeren DV ontving.

Standard verloor de opener van het nieuwe seizoen uit bij RUSGTH met 2-0. Beide doelpunten vielen in de tweede helft via Mégane Vos 1-0 (61ste minuut) en Marie Cambier 2-0 (79ste minuut).

Marie Cambier scoorde voor Union Saint Ghislain Tertre-Hautrage tegen het beloftenteam van Standard. Foto - (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Marie Cambier scoorde voor Union Saint Ghislain Tertre-Hautrage tegen het beloftenteam van Standard. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bekijk de video rond USGTH – Standard B via:
Website TéléMb

Voor Dames VK Egem leek het eerst een moelijk begin te worden des te meer toen Sigrid Bertels Tongeren op voorsprong bracht (0-1) maar de thuisploeg sloeg snel terug met de gelijkmaker van Steffi Verkinderen (1-1). Onmiddellijk na de rust zorgde Elodie Cnockaert voor de voorsprong (2-1) en de eerste overwinning van het nieuwe seizoen werd veilig gesteld met doelpunten van Charlotte Laridon (3-1) en Sofie Vanhooren (4-1).

Sigrid Bertels, die hier oprukt met de bal, lukte het openingsdoelpunt voor Tongeren op bezoek bij Dames VK Egem! Foto - (c) Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Sigrid Bertels, die hier oprukt met de bal, lukte het openingsdoelpunt voor Tongeren op bezoek bij Dames VK Egem! Foto – (c) Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Fémina White Star Woluwe, dat zich flink versterkte, won met het kleinste verschil thuis tegen DV Famkes Merkem. Valérie Jansen scoorde in het begin van de eerste helft na een mooie actie en voorzet van Audrey Demoustier (1-0).

Valérie Jansen scoorde het winnende doelpunt voor FWS Woluwe thuis tegen Merkem! Foto - Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Valérie Jansen scoorde het winnende doelpunt voor FWS Woluwe thuis tegen Merkem! Foto – Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Kontich kwam tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies na een kwartier op achterstand toen Charlotte Andries een voorzet van Isabelle Iliano ongewild in eigen doel deed afwijken (0-1). Kontich kwam na de rust op gelijke hoogte via Jolien Lebegge (1-1). Mariam Abdulai Toloba besliste in het slot de wedstrijd met een klasseflits. Na een knappe balcontrole bij een diepe bal van Bieke Vandenbussche ging ze in dezelfde beweging haar rechtstreekse tegenstander voorbij en trapte ze raak vanuit een schuine hoek (1-2).

Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies) technisch enorm sterk aan de bal! Foto - Sportpix.be / David Catry

Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies) technisch enorm sterk aan de bal! Foto – Sportpix.be / David Catry

Op de Zandberg liep SV Zulte Waregem via een schot van Anke Devos voor de rust uit tot 0-1. Vervolgens kopte Charlien Ver Eecke in de tweede helft de dubbele voorsprong op het bord waarna Anke Devos opnieuw met een schot voor 0-3 zorgde. Pas daarna reageerde de thuisploeg met twee doelpunten van Annelies Van Den Steen (1-3 en 2-3).

De twee doelpunten van Annelies Van Den Steen kwamen te laat voor VC Dames Eendracht Aalst! Foto - Sportpix.be / David Catry

De twee doelpunten van Annelies Van Den Steen kwamen te laat voor VC Dames Eendracht Aalst! Foto – Sportpix.be / David Catry

Voor de avondwedstrijd in eerste klasse moest je in Ginderbuiten zijn waar VC Moldavo het beloftenteam van RSC Anderlecht ontving. Na een gelijkopgaande eerste helft stond de thuisploeg op voorsprong na een knap grondscherend schot van buiten de rechthoek van Steffi Van Den Broeck (1-0). Henriette Awete probeerde de gelijkmaker af te dwingen maar net voor het uur zorgde Tessa Willekens voor het tweede doelpunt voor VC Moldavo, dat zo onder leiding van ex-Rode Duivel Frank Dauwen en met dochter Louise Dauwen op de flank meteen de 3 punten pakte!

Een avondwedstrijd in eerste klasse tussen VC Moldavo en het beloftenteam van RSC Anderlecht!

Massenhoven hoefde niet in actie te komen. Het won met 5-0-forfaitcijfers tegen Lierse waar de toekomst er niet rooskleurig uitziet.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag:

FWS Woluwe – DV Famkes Merkem 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: Valérie Jansen 1-0.

Dames VK Egem – Tongeren 4-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 37′ Sigrid Bertels 0-1, 39′ Steffi Verkindere 1-1, 48′ Elodie Cnockaert 2-1, Charlotte Laridon 3-1, 80′ Sofie Vanhooren 4-1.

VC Dames E. Aalst – SV Zulte Waregem 2-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 42′ Anke Devos 0-1, 46′ Charlien Ver Eecke 0-2, 62′ Anke Devos 0-3, 70′ Annelies Van Den Steen 1-3, 72′ Annelies Van Den Steen 2-3.

Kontich – KAA Gent Ladies B 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Charlotte Andries 0-1 owngoal, Jolien Lebegge 1-1, Mariam Abdulai Toloba 1-2.

USGTH – Standard B 2-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 61′ Mégane Vos 1-0, 79′ Marie Cambier 2-0.

Massenhoven – Lierse 5-0 forfait;

VC Moldavo – RSC Anderlecht B 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Steffi Van Den Broeck 1-0, 58′ Tessa Willekens 2-0.