Op de 2de speeldag in de Super League was het uitkijken naar de start van titelverdediger Standard in de topaffiche in Oostakker op bezoek bij KAA Gent Ladies. Maar eerder waren er ook al duels in Tubeke en Oud-Heverlee.

In Oostakker toonden beide teams veel van de zaken waaraan het de avond voordien bij de Rode Duivels in de oefeninterland tegen Spanje ontbrak. De wil om op elk moment van de wedstrijd de bal te veroveren en de betere te zijn van je tegenstander, de drang naar voor richting doel en de eer om te willen winnen en zeker niet een topaffiche in het begin van het seizoen te verliezen. Strijd met andere woorden van het begin van de wedstrijd tot het einde. Dat resulteerde in een boeiend duel met voor de rust een bal op de lat van Charlotte Cranshoff na hoekschop van Laura Gorniak (19de minuut) gevolgd door een knappe goal van de thuisploeg waarbij Elena Dhont vanop rechts Elke Van Gorp bediende voor haar 4de goal van het seizoen (1-0, 30ste minuut).

Iedereen ging voluit in alle duels zonder schrik voor de eigen ledematen en na de rust viel er nog een doelpunt dit keer voor Standard. Laura Gorniak zette voor vanop links en via Nicky Evrard, Charlotte Cranshoff en Jody Vangheluwe belandde de bal uiteindelijk in doel (1-1, 60ste minuut). Daarna had de weegschaal nog naar beide kanten kunnen overhellen maar het bleef uiteindelijk bij een logische puntendeling waardoor beide ploegen meteen hun maximum kwijt waren.

Ook KSK Heist raakte op de 2de speeldag het maximum kwijt want het verloor na een vroege achterstand na een doelpunt van Noémie Gelders (1-0, 5de minuut) uiteindelijk met ruime cijfers op bezoek bij RSC Anderlecht. Via Lola Wajnblum, Ella Van Kerkhoven en Anke Vanhooren liep de score in Tubeke nog op tot 4-0 waardoor RSC Anderlecht voorlopig bovenaan komt te staan in de rangschikking.

De derby tussen OH Leuven en DVC Eva’s Tienen eindigde onbeslist na doelpunten van een heel ervaren speelster voor de bezoekers Isabelle Ebhodaghe en een talentvolle jongere voor de thuisploeg Lore Asselberghs. Op het einde van dit duel noteerden we ook de eerste rode kaart van het seizoen. Morgane Wijns werd na twee gele kaarten uit het veld gestuurd.

In totaal werd er op deze 2de speeldag 10 keer gescoord in 3 duels waardoor het gemiddelde per wedstrijd dus in stijgende lijn gaat. Opmerkelijk is verder dat geen enkele club nog het maximum heeft en dat niemand nog zonder punten staat. KRC Genk Ladies heeft voorlopig als enige nog niet gescoord. Het heeft net als RSC Anderlecht ook nog geen doelpunt moeten toestaan.

Op dinsdag 6 september 2016 volgt al de 3de speeldag waarbij KAA Gent Ladies vrij is, op vrijdag 9 september 2016 staat de 4de speeldag op het programma met dan RSC Anderlecht – Standard!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag op vrijdag 2 september 2016:
RSC Anderlecht – KSK Heist 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 4′ Noémie Gelders 1-0, 57′ Lola Wajnblum 2-0, 60′ Ella Van Kerkhoven 3-0, 83′ Anke Vanhooren 4-0.

OH Leuven – DVC Eva’s Tienen 2-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 10′ Isabelle Ebhodaghe 0-1, 44′ Lore Asselberghs 1-1, Isabelle Ebhodaghe 1-2, Lore Asselberghs 2-2.
Rode kaart: Morgane Wijns (OH Leuven) (na 2x geel);

KAA Gent Ladies – Standard 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 30′ Elke Van Gorp 1-0, 60′ Jody Vangheluwe 1-1 owngoal.