Share

Op vrijdag 2 september 2016 begon ook de Nederlandse Eredivisie Vrouwen aan het nieuwe seizoen. Het was uitkijken naar de topaffiche Ajax – FC Twente met Belgian Red Flames Davina Philtjens en Lenie Onzia maar ook Jassina Blom debuteerde voor SC Heerenveen thuis tegen PSV Eindhoven.

Het is de ex-speelster van Melle, KAA Gent Ladies, Club Brugge en DVC Eva’s Tienen die zich precies een dag voor haar 22ste verjaardag meteen in de schijnwerpers speelde door tijdens het duel in Friesland het uiteindelijk winnende tweede doelpunt voor haar club tegen de touwen te koppen. Eerder had ook Simone Kets al gescoord. PSV lukte nog de aansluitingstreffer via Myrthe Moorrees. De wedstrijd moest bij een stand van 1-0 ook ruim 15 minuten stilgelegd worden vanwege noodweer.

Ajax haalde het met Davina Philtjens in de basis tegen FC Twente met Lenie Onzia in de basis met 1-0 na een prachtige goal van Desiree van Lunteren in de tweede helft (1-0, 65ste minuut).

Verder waren er uitoverwinningen voor ADO Den Haag op Telstar (1-2) en voor debutant Achilles ’29, de nieuwe club van Renate Verhoeven (ex-Standard), op bezoek bij PEC Zwolle (0-2).

Dit waren alle uitslagen op de openingsdag in Nederland:
Ajax – FC Twente 1-0;
Doelpunt: 65′ Desiree van Lunteren 1-0.

SC Heerenveen – PSV 2-1;
Doelpunten: 22′ Simone Kets 1-0, 35′ Jassina Blom 2-0, 58′ Myrthe Moorrees 2-1.

PEC Zwolle – Achilles ’29 0-2;
Doelpunten: 31′ Bonita Theunissen 0-1, 85′ Yvette Derks 0-2;

Telstar – ADO Den Haag 1-2;
Doelpunten: 19′ Anna Ursem 1-0, 72′ Pia Rijsdijk 1-1, 90′ Carmen Simonis 1-2.

Bekijk het doelpunt van Jassina Blom met dank aan Eredivisie Vrouwen:
Fb Eredivisie Vrouwen

Bekijk het doelpunt in Ajax – FC Twente via:
Website Ajax Vrouwen

Lees meer over Ajax – FC Twente via:
Website FC Twente

Share