Share

Op de dag dat de selectie van 23 Belgian Red Flames voor het komende UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland bekend werd gemaakt kwam er ook nog een opmerkelijke transfer voorbij. Ella Van Kerkhoven verlaat RSC Anderlecht voor de tweede keer. Dit keer niet om in Italië te gaan voetballen maar wel om terug te keren bij haar club van oorsprong OH Leuven.

Ella Van Kerkhoven mocht twee keer de Sparkle in ontvangst nemen als topschutter van de Belgische Super League zoals hier op zondag 12 mei 2019 bij de vijfde editie in Oostende! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ella Van Kerkhoven was als jongere bij OH Leuven vooral een verdediger maar toen ze bij RSC Anderlecht terechtkwam maakte Patrick Wachel van haar ook een sterke en doeltreffende targetspits. Ze werd met vrouwelijk paars-wit landskampioen en zelfs twee keer topschutter in de Super League (2018 en 2019). Zo kwam ze ook tot haar eerste interlands voor de Belgian Red Flames (inmiddels 15 caps en 7 goals) en maakte ze een mooie transfer richting Italië waar ze bij Inter Milaan terechtkwam. Daar raakte ze echter al vroeg geblesseerd en uiteindelijk moest ze terugkeren naar België waar KAA Gent Ladies in 2021 een reddingsboei bleek. Met de vrouwelijke Buffalo’s raakte ze kort voor het einde van het seizoen en al met een terugkeer naar RSC Anderlecht op zak opnieuw zwaar geblesseerd. Ze kon pas laat in het seizoen opnieuw aansluiten bij vrouwelijk paars-wit om toch nog opnieuw landskampioen en bekerwinnaar te worden! Na het vertrek van Tessa Wullaert en Jarne Teulings (allebei Fortuna Sittard), Sakina Ouzraoui Diki (Club YLA), Noémie Gelders (Standard), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Iman Galai (Sporting de Charleroi) en Hazel Engelen (SC Eendracht Aalst) is ze al de achtste vertrekker van de A-kern terwijl Britt Vanhamel de schoenen aan de haak hing.

Luister naar Ella Van Kerkhoven dankzij OHL TV:

Lees nog meer over deze transfer via:

Website OHL Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share