Share

Vorige week begon voor Tessa Wullaert en Justien Odeurs de competitie in Duitsland. Deze week gaat de Franse D1 Féminine van start. Met het vertrek van Janice Cayman bij FCF Juvisy leek het een competitie zonder Belgische speelsters te worden tot Sara Yüceil van Standard de overstap maakte naar Marseille.

U kan op zondag 11 september 2016 het debuut van Sara Yüceil bij Marseille meemaken op Eurosport. Het vrouwenteam van OM debuteert op het hoogste niveau tegen een andere nieuwkomer in de top van het Franse voetbal: het vrouwenteam van Girondins de Bordeaux! De aftrap is om 16u30!

Vlak voor de aftrap in de Bundesliga: Ina Lehmann (SGS Essen) en Linda Bresonik (MSV Duisburg) bij de toss! Foto - Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Vlak voor de aftrap in de Bundesliga: Ina Lehmann (SGS Essen) en Linda Bresonik (MSV Duisburg) bij de toss! Foto – Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Nog melden dat Tessa Wullaert, die het laatste kwartier inviel voor de Noorse Caroline Hansen, vorige week met VfL Wolfsburg 0-0-gelijkspeelde op bezoek bij SC Sand terwijl Justien Odeurs op de bank bleef bij FF USV Jena. Op speeldag 2 ontvangt FF USV Jena titelverdediger Bayern München terwijl VfL Wolfsburg het thuis opneemt tegen Bayer 04 Leverkusen. SGS Essen won vorige week de openingswedstrijd in de Bundesliga op bezoek bij MSV Duisburg met 0-3.

U kan een fotoreportage bekijken rond de opening van de Duitse competitie van Paul Dijkmans:
Fotopagina Paul Dijkmans

Luister naar de maker van de eerste goal van het seizoen Lea Schüller (SGS Essen):


Luister ook naar Lucie Vonkova die twee keer scoorde op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen (FF USV Jena):

PS: Ook nog melden dat in Frankrijk Philippe Bergeroo niet langer bondscoach is. Hij wordt opgevolgd door Olivier Echouafni, geboren op 13 september 1972 in Menton. Echouafni voetbalde bij AS Monaco (1978-1993), Olympique de Marseille (1993-98), RC Strasbourg (1998-2000), Stade Rennes (2000-03) en OGC Nice (2003-10). Hij was eerder trainer bij Amiens SC (2013-14) en bij FC Sochaux in de Ligue 2 (2014-15). Het Franse nationale vrouwenvoetbalteam speelt toekomende vrijdag 16 september 2016 al vriendschappelijk in Grenoble tegen Brazilië, dat op de Olympische Spelen in eigen land op de 4de plaats eindigde!

Share