Share

Op vrijdag 1 juli 2022 speelden zowel Italië als Frankrijk, allebei tegenstanders van de Belgian Red Flames op het komende EK 2022 in Engeland, hun laatste oefenduel. Italië speelde thuis tegen Spanje, Frankrijk ontvang het al voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland geplaatste Vietnam.

Foto – (c) UEFA.com

Op de dag dat het Italiaanse vrouwenvoetbal professioneel werd speelde het Italiaanse nationale vrouwenvoetbalteam in Castel di Sangro 1-1-gelijk tegen Spanje. De bezoekers waren sterker in de eerste helft maar Italië hield de nul op het bord. In het begin van de tweede helft kwam het team van bondscoach Milena Bertolini op voorsprong toen een hoekschop van Valentina Cernoia aan de tweede paal door Valentino Bergamaschi meteen op de rechtervoet genomen werd en in doel ging (1-0, 48ste minuut). Elf minuten na de rust trapte Patri Guijarro eerst nog op de lat voor Spanje maar bijna halfweg de tweede helft viel dan toch de gelijkmaker toen Alexia Putellas in haar 100ste interland voor Spanje een voorzet vanop rechts van Marta Cardona aan de eerste paal voorbij Laura Giuliani kopte (1-1, 67ste minuut). Italië begint aan het EK op zondag 10 juli 2022 met een duel tegen Frankrijk, Spanje komt op vrijdag 8 juli 2022 al in actie in Milton Keynes tegen Finland!

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan SeFutbol:

Bekijk meer over Alexia Putellas via SeFutbol:

Voor 6.094 toeschouwers in het Stade de la Source van Orléans won Frankrijk op vrijdagavond eenvoudig met ruime cijfers tegen Vietnam in een wedstrijd die geleid werd door de Nederlandse scheidsrechter Shona Shukrula. Bij de rust stond het al 6-0 in een duel dat uiteindelijk op 7-0 eindigde nadat zes verschillende speelsters wisten te scoren. Delphine Cascarino opende op aangeven van Eve Périsset al in de 5de minuut de score (1-0). Zes minuten later verdubbelde Kadidiatou Diani op aangeven van captain Charlotte Bilbault (2-0) en even over het kwartier lukte Sandie Toletti na mooi samenspel met Clara Matéo al het derde Franse doelpunt (3-0, 16de minuut). Vietnam probeerde tegen te houden wat mogelijk was maar nog voor de rust dreven Marie-Antoinette Katoto (4-0, 22ste minuut), Clara Matéo (5-0, 33ste minuut) en Kadidiatou Diani met haar tweede van de avond de score op tot 6-0 (45ste + 1′ minuut). In de tweede helft scoorde Frankrijk nog één keer toen Aïssatou Tounkara na een voorzet van Marion Torrent met het hoofd de eindcijfers op het bord kopte (7-0, 68ste minuut).

Bekijk de samenvatting van Frankrijk – Vietnam met dank aan FFF TV:

Lees nog meer over Italië – Spanje via:

Website Italiaanse Voetbalbond FIGC

Lees nog meer over Frankrijk – Vietnam via:

Website Franse Voetbalbond FFF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share