K. Olsa Brakel staat voor het eerst met het vrouwenvoetbalteam in tweede klasse. De club van voorzitster Annick Labie haalde op de eerste speeldag een punt op bezoek bij KFC Merelbeke (1-1). Op de tweede speeldag ontving het de beloften van SV Zulte Waregem.

K. Olsa Brakel voor de aftrap van het eerste thuisduel in tweede klasse A! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

K. Olsa Brakel voor de aftrap van het eerste thuisduel in tweede klasse A! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Olsa Brakel begon sterk aan de wedstrijd en het kwam vroeg op voorsprong via Elodie Lefèvre (1-0, 7de minuut). Iets over het kwartier zorgde Amber Bert voor de gelijkmaker (1-1, 18de minuut). Na de drankpauze bleef het een leuke wedstrijd om volgen en het was Yana Haesebroek die op aangeven van Elodie Lefèvre de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht (2-1, 37ste minuut).

In Brakel kan U de wedstrijd volgen vanop een mooie zittribune! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

In Brakel kan U de wedstrijd volgen vanop een mooie zittribune! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Olsa Brakel liet zich onmiddellijk na de rust echter verrassen toen Amber Bert meteen de bal van net buiten de rechthoek in het doel trapte (2-2, 46ste minuut). Het bleef op en neer gaan en Jana Haesebroek had de 3-2 aan de voet maar trapte over. Aan de overkant lukte Jolien Martens dan na tal van kansen in twee tijden haar eerste goal van de namiddag (2-3, 66ste minuut) om na een tweede drankpauze nog twee keer te scoren vanop afstand eerst knap in de winkelhaak (2-4, 76ste minuut) en vervolgens met een schot van net buiten de rechthoek (2-5, 83ste minuut).

Amber Bert bracht SV Zulte Waregem tweemaal terug in de wedstrijd! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Amber Bert bracht SV Zulte Waregem tweemaal terug in de wedstrijd! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Door de winst staat het beloftenteam van SV Zulte Waregem na 2 speeldag mee aan de leiding met 6 punten. Ook Club Brugge, nieuwkomer HO Wolvertem-Merchtem en Svelta Melsele hebben nog het maximum! Olsa Brakel staat met 1 op 6 na 2 speeldagen op een gedeelde 9de plaats met KFC Merelbeke, Cerkelladies Brugge en KSK Beveren. USGTH B en USF. Montoeul-Dergneaux beginnen aan het seizoen met 0 op 6.

Luister naar een reactie van Sil Bossant (K. Olsa Brakel):

Luister naar een reactie van Amber Bert (SV Zulte Waregem B):

Tweede klasse A:
Olsa Brakel – SV Zulte Waregem B 2-5 (rust: 2-1);
Doelpunten: 7′ Elodie Lefèvre 1-0, 18′ Amber Bert 1-1, 37′ Yana Haesebroek 2-1, 46′ Amber Bert 2-2, 66′ Jolien Martens 2-3, 76′ Jolien Martens 2-4, 83′ Jolien Martens 2-5.

Club Brugge – USF. Montroeul-Dergneau 6-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: Kay Cuvelier 2, Anne-Lore Scherrens, Astrid Braeckevelt, Sharon Desaever, Silke Choteau voor Club Brugge.

RUSGTH B – Svelta Melsele 2-4;
Doelpunten: Léa Liénard 2 voor USGTH B, Charlotte Van Wynsberghe, Rebecca Degenaers en Lena Baert voor Svelta Melsele.

KSKV Zwevezele – Cerkelladies Brugge 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Céline Vandekerckhove 1-0, Shauni Thomas 1-1, Eva Deparck 2-1.

GFA Sinaai – KSK Beveren 3-3 (rust: 2-2);
Doelpunten: Kim de Wambersie 0-1, Silvy Michiels 1-1, Julie Veyt 2-1, Kaily Dhont 2-2, Dana De Boeck 3-2 op strafschop, Karen Janssens-Lens 3-3.

ASE De Chastre – HO Wolvertem-Merchtem 2-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Inge Hendrix 0-1, 51′ Stéphanie Jubary 1-1, 56′ Elke Van Depoele 1-2, 59′ Virginie Courtois 2-2 op strafschop, 70′ Elodie Riestraymoris 2-3.

KAA Gent Ladies C – KFC Merelbeke 4-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 40′ Leen Vervynckt 0-1, 50′ Noa Galle 1-1 op strafschop, 63′ Jolien Hofman 1-2, 70′ Sylvana Tieleman 2-2, 75′ Febe Poppe 3-2, 82′ Noa Galle 4-2, 87′ Leen Vervynckt 4-3.

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem voor de start van de tweede speeldag op bezoek bij Olsa Brakel. Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem voor de start van de tweede speeldag op bezoek bij Olsa Brakel. Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

SV Zulte Waregem B – KAA Gent Ladies C (17u);
HO Wolvertem-Merchtem – Club Brugge (19u).

Bekijk ook nog beelden van het bekerduel Nassogne – Olsa Brakel in de 2de ronde dat op 0-11 eindigde via TV Lux: