Share

Op dinsdag 13 september 2016 begint voor 32 clubs ‘The Road to Cardiff’ in de UEFA Champions League. Ook aan de 25ste editie van het kampioenenbal komt er met Club Brugge een Belgische club aan de aftrap. Blauw-zwart ontvangt onder leiding van Michel Preud’homme de Engelse kampioen Leicester City pas op woensdag 14 september 2016 in het Jan Breydelstadion zodat U op de openingsdag aangewezen bent om wedstrijden van buitenlandse clubs te volgen al of niet met Rode Duivels in het team.

Kevin De Bruyne speelt in groep C met Manchester City thuis tegen Borussia Mönchengladbach met Thorgan Hazard terwijl Celtic, dat met Logan Bailly en Dedryck Boyata twee Belgen op de loonlijst staan heeft, op bezoek gaat bij FC Barcelona.

In groep A is het uitkijken naar PSG – Arsenal en Bazel – Ludogorets uit Bulgarije. In groep B ontvangt Dynamo Kiev met Napoli het team van Dries Mertens. In Lissabon speelt Benfica tegen Besiktas en in groep D is er nog Bayern München – Rostov en PSV Eindhoven – Atletico Madrid of de wedstrijd die het dichtst bij de Belgische grens wordt afgewerkt!

Woensdag is het dan de beurt aan titelverdediger Real Madrid dat aan zijn campagne begint met een thuiswedstrijd in groep F tegen Sporting Clube de Portugal terwijl Borussia Dortmund op bezoek gaat bij Legia Warschau (Besnik Hasi & Vadis Odidja). Verder zijn er in groep E Bayer 04 Leverkusen – CSKA Moskou en Tottenham – Monaco op Wembley, in groep G Club Brugge – Leicester en FC Porto – FC Kopenhagen en in groep H Lyon – Dinamo Zagreb en Juventus – Sevilla.

Belgian Red Flame Tessa Wullaert speelt begin oktober 2016 met VfL Wolfsburg in de UWCL op Stamford Bridge tegen Chelsea! Foto - Sportpix.be/David Catry

Belgian Red Flame Tessa Wullaert speelt begin oktober 2016 met VfL Wolfsburg in de UWCL op Stamford Bridge tegen Chelsea! Foto – Sportpix.be/David Catry

De eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League 2016-17 met een finale eveneens in Cardiff gaat van start op woensdag 5 oktober 2016 met FC Twente (Lenie Onzia) – Sparta Praag om 19 uur in de Grolsch Veste in Enschede en Chelsea – VfL Wolfsburg (Tessa Wullaert) om 20 uur lokale tijd op Stamford Bridge! De Belgian Red Flame kan dus straks Europees aantreden op het veld waar Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois de kastanjes uit het vuur halen voor de Bleus!

Zowel over Club Brugge als Leicester City kan U trouwens een recent boek vinden in de boekhandel. Raf Willems schreef “Hand in hand voor blauw en zwart – Clubliefde van Raoul tot Rafa” (uitgeverij De Vliegende keeper). Rob Tanner publiceerde dan weer het waanzinnige verhaal van Leicester City 5000 tegen 1 of het sprookje van de club die tegen alle verwachtingen in vorig seizoen kampioen van Engeland werd.

Lees meer over het boek rond Club Brugge van Raf Willems:

De Standaard

Lees meer over het boek rond Leicester City:
De Standard

PS: De UEFA Champions League kan U volgen op televisie, de Belgian Red Flames zijn nu donderdag 16 september 2016 bij hun voorlaatste EK-kwalificatieinterland richting Nederland in en tegen Servië voor het eerst rechtstreeks te volgen via livestream op Youtube.com/BelgianRedFlames!

Bekijk ook nog deze video’s met dank aan de KBVB:

en eveneens met dank aan de KBVB:

Voor interviews van speelsters uit het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

Share