Share

Noorwegen, op vrijdag 2 september 2022 tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, heeft op woensdag 3 augustus 2022 een nieuwe bondscoach aangesteld. De keuze viel op Hege Riise, ex-speelster die in 1995 wereldkampioen werd met Noorwegen.

Hege Riise, recordinternational en alles gewonnen met Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na het 8-0-verlies tegen Engeland op het voorbije EK en de nieuwe uitschakeling in de groepsfase van het Noorse nationale vrouwenvoetbalteam was het duidelijk dat de dagen van de Zweed Martin Sjogren bij Noorwegen geteld waren. De Noorse Voetbalbond NFF ging op zoek naar een nieuw gezicht om het vrouwenvoetbalteam te leiden en het heeft dat gevonden in de persoon van Hege Riise, de recordinternational met 188 wedstrijden achter haar naam die in het verleden als speelster diverse Noorse titels mee op haar naam schreef. Ze won het EK 1993 met Noorwegen, vervolgens het WK 1995 en om af te ronden Olympisch Goud in 2000! Ze zal dus zeker Noorwegen leiden tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in Leuven tegen de Belgian Red Flames waar ze nog een punt nodig heeft om zeker te zijn van kwalificatie en de thuiswedstrijd vier dagen later tegen Albanië. Over de duur van haar contract zijn nog geen details bekendgemaakt. Ze krijgt als assistenten Monica Knudsen, recent ook al bij de WU19, en Ingvild Stensland, de huidige coach van de Noorse WU23. Met Jon Knudsen krijgt ze bovendien een ex-doelman als nieuwe keeperstrainer.

Ingvild Stensland speelde in het verleden bij Lyon en ook met Noorwegen tegen België! Zij is een van de assistenten van Hege Riise bij Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hege Riise is ook geen onbekende in de trainerswereld want ze was in 2019 de hoofdcoach van LSK Kvinner, een club waarmee ze drie keer Noors landskampioen werd, toen zij in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League in België speelden en uitgeschakeld werden door RSC Anderlecht! Ze was eerder assistente bij de VS toen zij WK-zilver haalden (2011) en vorig jaar leidde ze nog Team Great Britain op de Olympische Spelen in Tokio en meest recent de Noorse WU19 die de finale verloor tegen Spanje.

Lees nog meer hierover via:

Website Noorse Voetbalbond NFF

Voor tickets voor het duel tussen de Belgian Red Flames en Noorwegen kan U hieronder terecht:

Tickets Belgian Red Flames – Noorwegen – WK-kwalificatie 2023

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share