Share

Op de dag dat de Yellow Tigers aan hun EK-eindronde in eigen land begonnen met een duel tegen Hongarije stond er ook een volledige speeldag in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma.

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
DV Famkes Merkem – RSC Anderlecht B 3-0;
VC Dames E. Aalst – FWS Woluwe 1-2;
Massenhoven – OH Leuven B 1-0;
USGTH – SV Zulte Waregem 2-3;
Kontich – VC Moldavo 8-1;
Tongeren DV – Lierse B 2-0;
Standard B – KAA Gent Ladies B 0-3.

Standard B is het maximum kwijt en ziet zowel DV Famkes Merkem, KAA Gent Ladies B en Tongeren DV op gelijke hoogte komen met allemaal 12 punten. VC Dames E. Aalst dat thuis verloor van FWS Woluwe ziet de tegenstander eveneens langszij komen met nu allebei 9 punten. Onderaan boekte Kontich de eerste overwinning van het seizoen waardoor het met een wedstrijd minder gespeeld op 3 punten komt naast Moldavo. OH Leuven B blijft helemaal onderaan laatste nog altijd zonder punten.

Tweede klasse:
Cerkelladies Brugge – Svelta Melsele 1-4;
Dames VK Egem – Ladies Genk B 3-0;
E. Louwel – SV Zulte Waregem B 6-0;
Wallonia Club Sibret – GFA Sinaai 3-1;
Club Brugge – Wolfsdonk Sport 2-0;
Wuustwezel – Rapide Wezemaal 4-2;

Wuustwezel behoudt het maximum met 15 punten na 5 speeldagen! Svelta Melsele volgt op 2 punten, Dames VK Egem op 3 en E. Louwel op 5 punten. Onderaan is GFA Sinaai 10de met 3 punten, Cerkelladies Brugge staat 11de met 2 punten en Wolfsdonk Sport sluit de rij met 1 punt.

Derde klasse A:
KSK Beveren – SK Staden 7-2;
KSOC Maria-ter-Heide – R. Knokke FC 1-1;
Turnhout – KAA Gent Ladies C 2-4;
Strijland Gooik – KSK V. Zwevezele 1-3;
Ruddervoorde – YR KV Mechelen Ladies 0-14;
KWS Desselgem – KFC Merelbeke 0-13;
DV Famkes Merkem B – Lentezon Beerse 4-3.

K. Soc. Maria-ter-Heide is het maximum kwijt na het gelijkspel tegen R. Knokke FC. Met 13 punten ziet het KSK Voorwaarts Zwevezele langszij komen. KAA Gent Ladies C volgt op 1 punt, YR KV Mechelen Ladies op 3 punten. Onderaan noteerden we de eerste overwinning voor DV Famkes Merkem B. Zij komen zo op 3 punten naast SK Staden. Lentezon Beerse, dat verloor op Merkem, is nu 14de en laatste met 2 punten.

Derde klasse B:
Tongeren B – ASE De Chastre 3-2;
Bokrijk Sport – RJ Arlonaise 2-6;
Bilzen United – Aywaille 4-4;
Jamioulx – FC Halvenweg Zonhoven 2-4;
KOVC Sterrebeek – RES Couvin-Mariembourg 10-0;
Fém. Sp.de Charleroi – USGTH B 3-2.
Standard C bye

Standard C, dat niet in actie kwam, blijft als enige met het maximum van 12 punten uit 4 duels. ASE De Chastre is het maximum kwijt want het verloor op bezoek bij Tongeren B. Het heeft nog altijd 12 punten maar nu uit 5 wedstrijden. Ook Halvenweg Zonhoven en RJ Arlonaise hebben 12 punten uit 5 duels. KOVC Sterrebeek en Tongeren B hebben allebei 9 punten uit 4 duels. Onderaan blijven Couvin-Mariembourg en Bokrijk Sport nog altijd met 0 punten. Bokrijk heeft wel al 5 duels gespeeld, Couvin-Mariembourg nog maar 4.

PS: In Frankrijk won Belgian Red Flame Janice Cayman, die een fantastisch doelpunt lukte afgelopen dinsdag 22 september 2015 in Leuven tegen Bosnië-Herzegovina, met haar club Juvisy de thuiswedstrijd op de 4de speeldag tegen VGA Saint-Maur. Ook nog melden dat U de Franse topper Lyon – PSG op zondag 27 september 2015 om 15 uur kan mee beleven op France 4 of Eurosport De Yellow Tigers tenslotte wonnen dan weer hun eerste duel in de groepsfase van het EK tegen Hongarije met 3-0!

Share