In tweede klasse B stond afgelopen zaterdag 24 september 2016 een derby op het programma tussen KFC Wuustwezel en K. Soc. Maria-ter-Heide. Het werd een boeiende wedstrijd tussen twee ploegen die het seizoen begonnen waren met een 6 op 6!

Maria-ter-Heide voor aanvang van de derby op bezoek bij Wuustwezel! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Maria-ter-Heide voor aanvang van de derby op bezoek bij Wuustwezel! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KFC Wuustwezel klom in het Gemeentelijk Sportpark Kattegat al in de beginfase op voorsprong toen Tinne Van Den Bergh (ex-Lierse en ex-Belgian Red Flames) een hoekschop van Lotte Kerkhove tegen de netten kopte (1-0, 8ste minuut) maar Maria-ter-Heide reageerde op het halfuur toen Jorien Dictus de opening zag op links en Stephanie Ehlen met een knappe stift over doelvrouw Joyce Verwilt de gelijkmaker aantekende (1-1, 30ste minuut).

Een beeld van achter het doel van Maria-ter-Heide! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een beeld van achter het doel van Maria-ter-Heide! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In een spannende tweede helft kon de wedstrijd alle kanten uit maar het was op de counter dat Stefanie Van Ginderen even over het uur voor de beslissing zorgde (2-1, 65ste minuut).

Wuustwezel in de aanval met Dorien De Backer! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Wuustwezel in de aanval met Dorien De Backer! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Wuustwezel staat na 3 speeldagen samen met het beloftenteam van OH Leuven aan de leiding met 9 op 9. Maria-ter-Heide volgt op 3 punten net als Sterrebeek, Standard C en het beloftenteam van KRC Genk Ladies dat wel nog een wedstrijd te goed heeft!

Op de volgende speeldag op zaterdag 1 oktober 2016 gaat KFC Wuustwezel op bezoek bij Halveweg Zonhoven (15 uur). Maria-ter-Heide ontvangt al om 13 uur RSC Anderlecht C.