Share

De Belgian Red Flames begonnen op donderdag 20 oktober 2016 achter gesloten deuren aan hun oefencampagne richting het EK 2017 in Nederland. De eerste tegenstander op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke was Rusland, dat in de groepsfase volgend jaar bij onze noorderburen in Nederland geen tegenstander kan zijn.

Wedstrijd achter gesloten deuren maar met enkele genodigden ... Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Wedstrijd achter gesloten deuren maar met enkele genodigden … Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Voor wie naar de wedstrijd kon komen kijken (enkele genodigden waren in dat geval) was België – Rusland best een aangenaam kijkstuk maar de score had nog hoger kunnen oplopen want de Belgian Red Flames misten toch iets teveel kansen!

Hoe het afliep kan U zien dankzij de hoogtepunten die de KBVB na de wedstrijd ter beschikking stelde:

PS: Amber Maximus, die dit seizoen al 6 keer scoorde voor KAA Gent Ladies in de Super League, was oorspronkelijk niet geselecteerd voor deze interland maar toch maakte ze in dit oefenduel haar debuut bij de Belgian Red Flames. Na 77 minuten viel ze in voor Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg)! Amber Maximus speelde eerder voor de Belgische nationale jeugdteams U17 en U19!

Nog op deze donderdag 20 oktober wonnen de Belgian Red Flames U19 hun eerste EK-kwalificatieduel tegen Litouwen met ruime cijfers. Het werd maar liefst 9-0 dankzij doelpunten van Shari Van Belle (9de minuut), Mariam Abdulai Toloba (51ste minuut), Elena Dhont (58ste minuut) en dubbels van Kassandra Missipo (29ste en 78ste minuut), Marie Minnaert (30ste en 53ste minuut) en Celien Guns (72ste en 88ste minuut). In het andere duel op de openingsdag in groep 3 hielden gastland Wit-Rusland en Oostenrijk het op 0-0.

Lees meer over de België – Litouwen:
Website UEFA – EK U19

Lees meer over Wit-Rusland – Oostenrijk:
Website UEFA – EK U19

Tot slot nog de uitslagen van de Belgische clubs in de UEFA Europa League:
KRC Genk – Athletic Bilbao 2-0;
Mainz – RSC Anderlecht 1-1;
Standard – Panathinaikos 2-2;
Shakthtar Donetsk – KAA Gent 5-0;

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: De heenwedstrijd in de barrage voor het laatste ticket richting het EK 2017 tussen Portugal en Roemenië kan U op vrijdag 21 oktober 2016 vanaf 19u45 rechtstreeks volgen via de Portugese televisiezender TVI24.

Share