Op zaterdag 22 oktober 2016 stonden er in de tweede klasse B twee topaffiches op het programma. De ongeslagen leider Wuustwezel moest op bezoek bij het beloftenteam van OH Leuven terwijl KOVC Sterrebeek, de ploeg die in de achtste finales van de Beker van België staat, het thuis mocht opnemen tegen Maria-ter-Heide!

Veel volk in het strafschopgebied van Wuustwezel onder druk bij jong OHL! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Veel volk in het strafschopgebied van Wuustwezel onder druk bij jong OHL! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

OH Leuven B begon het best aan de topper thuis tegen Wuustwezel maar het kon in een spetterend begin de kansen niet afmaken. Na 35 minuten kopte Wuustwezel dan via Tine Van Roie tegen de onderkant van de lat! Bijna onmiddellijk na de pauze viel de beslissing toen Liesl Dupont op links doorging, de bal goed voorgaf en Noa Corbeels de bal in een geharrewar kon binnentikken (1-0, 47ste minuut). Jong OHL had nog verder kunnen uitlopen maar het faalde telkens in de afwerking. Wuustwezel kwam in het slot nog opzetten maar zonder succes! Meteen het eerste puntenverlies dit seizoen voor Wuustwezel, dat aan de top van het klassement wordt afgelost door tegenstander OH Leuven B.

Linde Janssens met een voorzet voor Sterrebeek thuis tegen Maria-ter-Heide! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Linde Janssens met een voorzet voor Sterrebeek thuis tegen Maria-ter-Heide! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de latere wedstrijd tussen bekerploeg Sterrebeek en Maria-ter-Heide ging de volle buit naar de bezoekers. Mariska Hufkens zette even voor het halfuur toen ze voorbij doelvrouw Wanda Haeck ging Maria-ter-Heide op voorsprong (0-1, 28ste minuut) maar het technisch sterk spelende Sterrebeek kwam net voor de rust langszij na een mooie combinatie over rechts met een hakje van Lies De Hing en knap afgerond door Lynn Vercammen (1-1, 44ste minuut). In de tweede helft viel er nog één goal en dat werd gescoord door wie anders dan Mariska Hufkens die met rechts en loepzuiver een boogbal over Wanda Haeck plaatste (1-2, 55ste minuut), haar 14de competitiegoal al dit seizoen! Sterrebeek zag nadien nog doelvrouw Wanda Haeck met een voetblessure uitvallen. Ze verstapte zich toen ze alweer een knappe redding maakte. Marieke Laenens verhuisde van het middenveld naar het doel en zorgde er nadien nog voor dat Sterrebeek niet meer averij opliep.

Na de blessure van Wanda Haeck werd Marieke Laenens doelvrouw! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Na de blessure van Wanda Haeck werd Marieke Laenens doelvrouw! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict