Share

De Belgian Red Flames spelen in maart 2017 op de Cyprus Women’s Cup en in juli 2017 op het EK 2017 in Nederland. Wat daarna volgt is nog ver weg maar toch is nu al bekend dat er naast het gastland Frankrijk nog 8 andere Europese landen aanwezig zullen zijn op het WK 2019 Vrouwenvoetbal bij onze Zuiderburen.

Ook in 2019 in Frankrijk zullen er op het WK Vrouwenvoetbal 24 landen spelen met de wereldtitel als inzet. Er is dus geen verandering in vergelijking met het WK 2015 in Canada waar er ook al 24 landen aan de aftrap stonden. Net als toen heeft Azië 5 geplaatsten, Afrika 3 deelnemers, Europa 8 deelnemers, Oceanië 1 land dat mag meedoen op de eindronde, de CONCACAF (de landen uit Noord- en Centraal Amerika) 3 deelnemers (met eventueel een 4de land in een barrage met de COMMEBOL, dat is Zuid-Amerika die zeker is van 2 gekwalificeerden + eventueel de winnaar van die barrage! Het gastland Frankrijk is als organisator zeker van deelname en dus heeft de UEFA een extra land in vergelijking met 2015 toen Canada als vertegenwoordiger van de CONCACAF optrad!

De loting voor de Europese voorrondes met de Belgian Red Flames in de trommel (zij zullen daarbij in pot 2 terechtkomen en sowieso tegen 1 van de 7 reekshoofden moeten spelen) is voorzien op dinsdag 25 april 2017 en de eerste wedstrijden staan vanaf maandag 11 september 2017 op het programma terwijl de groepsfase eindigt op dinsdag 4 september 2018. In oktober en november 2018 worden vervolgens de barrages gespeeld.

Bij de loting zullen 7 groepen met 5 landen gevormd worden en de 7 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2019 in Frankrijk. Het achtste en laatste ticket dat in Europa op het veld kan afgedwongen worden komt bij de winnaar van de play-offs met de 4 beste tweedes uit de 7 groepen terecht.

De WK-eindronde zelf zal van zaterdag 8 juni 2017 (met de openingswedstrijd in het Parc OL waar ook de Rode Duivels op het voorbije EK 2016 in Frankrijk tegen Italië speelden) tot en met zondag 7 juli 2019, de dag van de finale (eveneens in het Parc OL van Lyon), plaatsvinden! Maar eerst is er voor de Belgian Red Flames wel nog de Cyprus Women’s Cup 2017 en het EK 2017 in Nederland!

Lees meer over de Cyprus Women’s Cup 2017:
Vrouwenteam.be

Lees meer over het EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be

Luister naar interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share