In de 2de klasse A stond het voorbije weekend voor Svelta Melsele opnieuw een derby op het programma op bezoek bij KSK Beveren dat uiteraard extra gemotiveerd was om de co-leider een hak te zetten!

KSK Beveren kwam op voorsprong met een voorzetschot van Melissa van der Meiren (1-0, 19de minuut) en net voor de rust zorgde Kaily Dhondt na een stilstaande fase voor een dubbele voorsprong (2-0, 43ste minuut). Na de rust ging Melsele voluit voor de aanval maar het trof maar liefst 4 keer de lat en ook doelvrouw Lysa De Meulder hield Beveren overeind ondanks de tegengoal van Lieselot De Bruyn op het uur (2-1, 60ste minuut). In de slotfase werden nog twee speelsters uit het veld gestuurd. Charlotte Van Wynsberghe (Melsele) (*) en Karen Janssens-Lens van de thuisploeg na 2 gele kaarten.

Dana De Boeck bracht GFA Sinaai 2 keer op voorsprong thuis tegen KSKV Zwevezele! Foto - (c) Sportpix.be/David Catry

Dana De Boeck bracht GFA Sinaai 2 keer op voorsprong thuis tegen KSKV Zwevezele! Foto – (c) Sportpix.be/David Catry

GFA Sinaai hield dan weer KSKV Zwevezele op een gelijkspel. De thuisploeg kwam op voorsprong toen Dana De Boeck een schot van Jelien De Laet in doel verlengde (1-0, 24ste minuut) maar net na de rust kon Eva Deparck de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte brengen (1-1, 47ste minuut). Op het uur lukte Dana De Boeck na een hoekschop haar tweede doelpunt van de namiddag (2-1, 60ste minuut) maar Eva Deparck zorgde eveneens met haar tweede goal van de wedstrijd opnieuw voor de gelijke stand (2-2, 67ste minuut). GFA Sinaai eindigde de wedstrijd met tien na de rode kaart voor Struys. KSKV Zwevezele kon niet meer profiteren van de numerieke meerderheid in het slot! GFA Sinaai blijft ook na 8 speeldagen nog ongeslagen!

Eva Deparck zorgde voor een dubbel bij KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij GFA Sinaai! Foto - (c) Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Eva Deparck zorgde voor een dubbel bij KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij GFA Sinaai! Foto – (c) Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Club Brugge haalde wel de volle buit thuis tegen het beloftenteam van Saint-Ghislain (USGTH B). Vrouwelijk blauw-zwart won met 5-1! Binnen het kwartier stond het 3-0 na doelpunten van Sharon Desaever (1-0), Bo Van Hyfte (2-0) en Elle Decorte (3-0). Dan was het wachten tot de 73ste minuut voor de nummer 4 van de thuisploeg via opnieuw Elle Decorte (4-0). Na 79 minuten maakte Lea Liénard de 4-1 en in de 81ste minuut zette Silke Choteau de 5-1-eindstand op het bord! Door de overwinning is Club Brugge nu alleen leider!

De beelden van dit duel kan U bekijken met dank aan Siebe Cambier:

In de andere duels was er thuiswinst voor ASE De Chastre tegen Olsa Brakel 5-2 met een dubbel van Stéphanie Jubary en voor KAA Gent Ladies C tegen Cerkelladies Brugge 3-0. Zowel het beloftenteam van SV Zulte Waregem als KFC Merelbeke wonnen dan weer met het kleinste verschil 0-1 op bezoek bij respectievelijk USF.Montroeul-Dergneau en HO Wolvertem Merchtem!

ASE De Chastre won vlot thuis tegen Olsa Brakel! Foto - (c) ASEDC

ASE De Chastre won vlot thuis tegen Olsa Brakel! Foto – (c) ASEDC

Op de 9de speeldag gaat leider Club Brugge op bezoek bij Olsa Brakel in een wedstrijd die op het middaguur zal worden gespeeld.