Massenhoven heeft na 10 speeldagen voor het eerst gewonnen in deze competitie. Het lukte in de thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem! Daarnaast noteerden we in eerste klasse het voorbije weekend twee grote scores en belangrijke uitoverwinningen!

Massenhoven, de ploeg die vorig seizoen nog de kwartfinales van de Beker van België haalde, was de voorbije weken op de sukkel. Trainer Jens Beirinckx werd opgevolgd door Ben De Keukelaere en op zaterdag 19 november 2016 volgde het eerste competitiesucces! Massenhoven kwam wel eerst op achterstand na een strak schot van Anke Devos (0-1) maar via Laure De Wolf op strafschop (1-1) en een vluchtschot van Annelies De Vliegher (2-1) ging Massenhoven met voorsprong de rust in. Na de pauze maakte Anke Devos in twee tijden gelijk (2-2) vooraleer Selina Gijsbrechts met een lob het winnende doelpunt lukte voor de roodgelen!

Nog onderaan was er ook winst voor het beloftenteam van Standard thuis tegen Dames VK Egem. Opmerkelijk was dat beide teams bevestigden dat de wedstrijd op 9-2 eindigde terwijl de scheidsrechter als eindscore 8-2 doorgaf. Bij de rust stond het 2-1 na goals van Laura Gorniak (1-0), Ellen Stichelbaut (1-1) en Zoë Van Eynde (2-1). Dames VK Egem verloor echter al heel vroeg in de wedstrijd spits Charlotte Laridon met een hamstringblessure en na de rust zag Lies Van Hamme ook nog een strafschop gestopt door de lokale doelvrouw en trapte Sofie Vanhooren tegen de lat! Ellen Stichelbaut lukte wel een tweede goal voor Dames VK Egem maar toen was het al 6-2 na goals voor Standard via Zoë Van Eynde (2), Lisa Petry (1) en Karlijn Knapen (1). Het werd uiteindelijk nog 9-2 na nog 2 doelpunten van Valentine Hannecart en eentje van Lisa Petry!

Het beloftenteam van RSC Anderlecht hield tot iets na de rust gelijke tred met de toekomst van KAA Gent Ladies maar dan kwam er alsnog een doelpuntenregen op het publiek af. Mariam Abdulai Toloba opende de score op aangeven van Annelien Van Gansbeke (0-1) en even over het uur verdubbelde ze de score vanop de strafschopstip (0-2). Vervolgens lukte Annelien Van Gansbeke een dubbel op aangeven van Lien Wyndaele (0-3) en na een assist van Emma Van Britsom (0-4). Sofie De Plus verzilverde de assist van Elena Dhont voor de 0-5 na 78 minuten. De Braziliaanse Fernanda Borzuk kon vervolgens de paars-witte eer redden (1-5) maar een nieuwe dubbel dit keer van Elena Dhont telkens op assist van Mariam Abdulai Toloba zorgde voor de 1-7-eindstand!

VC Moldavo kwam thuis tegen VC Dames Eendracht Aalst op voorsprong oten twee verdedigers van de bezoekers tegen mekaar botsten en Stéphanie Van Gils optimaal profiteerde (1-0) maar nauwelijks 4 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk na een afstandschot van Marijke Callebaut (1-1). Net over het halfuur trapte Annelies Van Den Steen dan een strafschop tegen de paal maar toch gingen de bezoekers met de 3 punten naar huis want diezelfde Annelies Van Den Steen trapte na 72 minuten de bal vanop ongeveer 30 meter raak (1-2)!

In Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage – DV Famkes Merkem viel er slechts één doelpunt en dat werd gescoord door de thuisploeg! Laura Bouttiaux zorgde na 67 minuten voor de 1-0-eindstand!

FWS Woluwe tenslotte won de topaffiche op bezoek bij Kontich met 2-3. Bij de rust stonden de bezoekers al 0-2 voor na goals van Lies Tambeur (0-1) en Laurie Hachez (0-2). Chiara Wielockx kon na de pauze milderen voor de thuisploeg (1-2) maar toen een poging van Laurie Hachez via de doelvrouw en Annelies Van Loock in doel belandde (1-3) was FWS Woluwe zegezeker. De aansluitingstreffer van de jonge Jill Simons kwam te laat (2-3).

Luister naar Lies Tambeur (FWS Woluwe):

Luister naar Chiara Wielockx (Kontich):

Het beloftenteam van KAA Gent blijft leider met nu 22 punten uit 8 wedstrijden. FWS Woluwe volgt op 1 punt maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Kontich volgt nu als 3de op 5 punten van de leider en met 2 wedstrijden meer gespeeld. Onderaan wipt het beloftenteam van Standard over het beloftenteam van RSC Anderlecht na de thuiswinst tegen Dames VK Egem. Standard B heeft nu 6 punten uit 7 wedstrijden. Ook Massenhoven springt na de eerste competitiewinst over RSC Anderlecht B. Massenhoven heeft nu 5 punten uit 8 duels, RSC Anderlecht B 4 punten uit 9 wedstrijden!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag in 1ste klasse:

VC Moldavo – VC Dames E. Aalst 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 17′ Stéphanie Van Gils 1-0, 21′ Marijke Callebaut 1-1, 72′ Annelies Van Den Steen 1-2.
Bijzonderheid: 31′ Annelies Van Den Steen (Aalst) trapte strafschop tegen de paal!

USGTH – DV Famkes Merkem 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 67′ Laura Bouttiaux 1-0.

Kontich – FWS Woluwe 2-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: Lies Tambeur 0-1, Laurie Hachez 0-2, Chiara Wielockx 1-2, Annelies Van Loock 1-3 owngoal, Jill Simons 2-3.

Massenhoven – SV Zulte Waregem 3-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: 11′ Anke De Vos 0-1, 22′ Laure De Wolf 1-1 op strafschop, 34′ Annelies De Vliegher 2-1, 64′ Anke De Vos 2-2, 72′ Selina Gijsbrechts 3-2.

RSC Anderlecht B – KAA Gent Ladies B 1-7 (rust: 0-0);
Doelpunten: 50′ Mariam Abdulai Toloba 0-1, 61′ Mariam Abdulai Toloba 0-2 op strafschop, 67′ Annelien Van Gansbeke 0-3, 73′ Annelien Van Gansbeke 0-4, 78′ Sofie De Plus 0-5, 80′ Fernanda Borzuk 1-5, 86′ Elena Dhont 1-6, 87′ Elena Dhont 1-7.

Standard B – Dames VK Egem 9-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: 1′ Laura Gorniak 1-0, 33′ Ellen Stichelbaut 1-1, 36′ Zoë Van Eynde 2-1, 56′ Zoë Van Eynde 3-1, 57′ Lisa Petry 4-1, 59′ Zoë Van Eynde 5-1, 66′ Karlijn Knapen 6-1, 72′ Ellen Stichelbaut 6-2, 75′ Valentine Hannecart 7-2, 80′ Lisa Petry 8-2, 83′ Valentine Hannecart 9-2.
Bijzonderheid: In de tweede helft stopte de doelvrouw van Standard een strafschop van Lies Van Hamme (DVK Egem).

PS: Ook nog eens melden dat de wedstrijd wel degelijk op 9-2 eindigde (werd door beide ploegen bevestigd) maar de scheidsrechter met dienst gaf officieel 8-2 als eindcijfers door!