Share

Een dag nadat de Belgian Cats zich voor het eerst sinds 2007 opnieuw wisten te plaatsen voor het EK Basketbal, in 2017 in Tsjechië, is het aan de Belgian Red Flames om in hun derde oefenwedstrijd richting het EK 2017 in Nederland een goede prestatie neer te zetten tegen de Noorderburen!

De wedstrijd met aftrap om 19u45 op Den Dreef in Leuven staat bovendien in het teken van Plan België, een organisatie die geld wil inzamelen om meisjes op alle vlakken in de maatschappij gelijke kansen te geven.

In het kader van ‘Music for Life’ kunnen supporters overigens ook voor 1 euro proberen zo hard mogelijk naar doel te trappen. De stand van Plan België staat aan de buitenzijde van Tribune 1!

Een beeld van de training op het NVC in Tubeke op woensdag 23 november 2016. Davinia Vanmechelen legt aan, 'Zandy' Soree, voet op de bal, kijkt toe! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een beeld van de training op het NVC in Tubeke op woensdag 23 november 2016. Davinia Vanmechelen legt aan, ‘Zandy’ Soree, voet op de bal, kijkt toe! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het Belgische vrouwenvoetbal komt deze week ook nog ter sprake in Sport Voetbal Magazine van woensdag 23 november 2016. Collega Alain Eliasy schetst op pagina 52 tot en met 54 in het artikel ‘International en toch al blij met 250 euro’ een stand van zaken in het huidige Belgische vrouwenvoetbal, niet meteen een bloeiende bedrijfstak …

Ook La DH/Les Sports maakt van de oefenderby der lage landen bij de vrouwen gebruik om de Belgian Red Flames een beetje aandacht te schenken. Collega Corentin Simon sprak na de laatste bijeenkomst met de pers met de topschutster van de Algarve Cup 2016 in het artikel ‘Janice Cayman se dévoile: Aux USA, le foot est pour les filles’. Daarin spreekt de Amerikaanse kampioene heel kort over haar toekomst die klaarblijkelijk in de Franse D1 Féminine ligt bij een profclub. Het is nu wel nog afwachten tot de desbetreffende club officieel haar overstap bekend maakt.

Luister ook nog naar Davina Philtjens (Ajax en Belgian Red Flames) over het duel tegen vrouwelijk Oranje:

En maak kennis met Alexandra ‘Zandy’ Soree (University of Central Florida) die door bondscoach Ives Serneels een oproeping voor de oefeninterlands tegen Nederland en Denemarken in de bus kreeg!

Tickets zijn online te koop tot een uur voor de wedstrijd via deze link:
Website KBVB

De wedstrijd is voor de thuisblijvers ook live te zien op Proximus TV via de zenders 11 en 11+

Lees nog meer over Plan België:
Plan België

En luister naar Janice Cayman en Aline Zeler:

Sport Voetbal Magazine is te koop in de dagbladhandel voor de prijs van 4 euro!

Voor nog meer interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share