Share

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2016 stond de laatste speeldag van de heenronde in de Super League op het programma. Normaal gezien hadden we nu een herfstkampioen kunnen aanduiden maar door het getreuzel van de evocatiecommissie van de KBVB omtrent een logische beslissing rond het niet speelgerechtigd zijn van Imke Courtois in het begin van het seizoen is dat voorlopig niet mogelijk. Nochtans moeten hierbij alleen de reglementen van de KBVB gevolgd worden.

Wat opviel op deze speeldag is dat in de 3 wedstrijden allemaal uitoverwinningen als eindresultaat op het bord stonden.

Standard, dat officieel nog leider is, ging logischerwijze winnen op bezoek bij DVC Eva’s Tienen. Het werd 0-7 maar de score had nog hoger kunnen oplopen indien Standard met nog wat meer efficiëntie had afgewerkt. De thuisploeg Eva’s Tienen had ook minstens een eerreddend doelpunt kunnen maken maar dat lukte helaas niet. Sanne Schoenmakers dikte als topschutter haar doelpuntentotaal dit seizoen aan tot 17 goals!

Op bezoek bij KSK Heist liep het voor KAA Gent Ladies niet van een leien dakje. KSK Heist weerde zich dapper en ging voor elke bal. Het was wachten tot even voor het uur voor het eerste doelpunt viel toen Amber Maximus op aangeven van Marie Minnaert de score opende (0-1). De beelden bewezen inmiddels dat het geen buitenspel was. De vrouwelijke Buffalo’s scoorden nog een tweede keer opnieuw via Amber Maximus, inmiddels aan 8 competitiegoals dit seizoen, en nu op aangeven van Shari Van Belle (0-2).

De verrassing van de speeldag viel uiteindelijk in Genk waar OH Leuven even over het kwartier op aangeven van Anais Bey-Temsamani met een knappe goal van Petra Baldewijns op voorsprong kwam (0-1) en dankzij een late maar ongewilde owngoal van Fien Steyvers met de 3 punten ging lopen.

Bekijk nog eens het doelpunt van Petra Baldewijns (na 1.30) met dank aan Sportbeat:

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 staat de eerste speeldag van de terugronde (of de derde ronde zo U wil) op het programma. Op zaterdag 13 januari 2017 spelen OH Leuven en KRC Genk Ladies wel nog het inhaalduel uit de eerste ronde!


Dit waren alle doelpuntenmakers op de 14de speeldag in de Super League:


DVC Eva’s Tienen – Standard 0-7 (rust: 0-2);

Doelpunten: 6′ Davinia Vanmechelen 0-1, 23′ Charlotte Cranshoff 0-2, 47′ Davinia Vanmechelen 0-3, 52′ Sanne Schoenmakers 0-4, 64′ Julie Biesmans 0-5, 66′ Aline Zeler 0-6, 87′ Julie Biesmans 0-7.

KSK Heist – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 56′ Amber Maximus 0-1, 74′ Amber Maximus 0-2.

KRC Genk Ladies – OH Leuven 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 19′ Petra Baldewijns 0-1, 88′ Fien Steyvers 0-2 owngoal.

De officiële stand na 14 speeldagen nadat Standard naar de evocatiecommissie van de KBVB stapte:

1. Standard 12-31 (40-9);
2. KAA Gent Ladies 12-27 (33-7);
3. RSC Anderlecht 12-24 (27-12);
4. KRC Genk Ladies 11-15 (17-12);
5. KSK Heist 12-9 (8-42);
6. OH Leuven 12-8 (10-21);
7. DVC Eva’s Tienen 12-2 (8-40).

Voor de volledigheid ook nog de stand in de Super League na 14 speeldagen als Standard de 4 punten ook verliest:
1. KAA Gent Ladies 12-29 (37-6);
2. Standard 12-27 (37-18);
3. RSC Anderlecht 12-24 (27-12);
4. KRC Genk Ladies 11-15 (17-12);
5. OH Leuven 12-11 (15-19);
6. KSK Heist 12-9 (8-42);
7. DVC Eva’s Tienen 12-2 (8-40).

Topscorers na speeldag 14:

17 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard);
8 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
7 goals:
Davinia Vanmechelen (Standard);
6 goals:
Elke Van Gorp (KAA Gent Ladies);
5 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard);
4 goals:
Lore Asselberghs (OH Leuven), Corina Luijks (DVC Eva’s Tienen), Anaëlle Wiard (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Heleen Jaques (RSC Anderlecht);
3 goals:
Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Lien Mermans (KRC Genk Ladies), Stephanie Suenens (KSK Heist), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht);
2 goals:
Isabelle Ebhodaghe (DVC Eva’s Tienen), Sarah Wijnants (Standard), Jana Janssens (OH Leuven), Elke Meers (DVC Eva’s Tienen), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Aline Zeler (Standard), Julie Biesmans (Standard);
1 goal:
Luna Maes (KSK Heist), Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karen Meeus (KSK Heist), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (KAA Gent Ladies), Inge Heiremans (KSK Heist), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Laura Gorniak (Standard), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Yuna Appermont (Standard), Sheila Broos (KSK Heist), Henriette Awete (RSC Anderlecht), Matilde Drumont (OH Leuven), Petra Baldewijns (OH Leuven).

Owngoals:
Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies voor Standard), Lauren Huys (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Veerle Van der Motte (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Charlotte Van Bavel (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies voor OH Leuven).

Bekijk ook het programma van de 15de speeldag op vrijdag 16 december 2016 om 19u30:
RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (in Tubeke);
Scheidsrechter: Michael Lonnoy.

Op zaterdag 16 december 2016 om 15 uur:

KSK Heist – OH Leuven (Lostraat, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter: Irina Lyussina.

DVC Eva’s Tienen – KAA Gent Ladies (Bergéstadion, Tienen):
Scheidsrechter: Lennert Jans.

Vervolgens winterstop en dan op vrijdag 13 januari 2017 inhaalwedstrijd OH Leuven – KRC Genk Ladies. Het verdere vervolg van de Super League is vanaf dinsdag 31 januari 2017!

Lees nog meer over KRC Genk Ladies – OH Leuven via:
Website OH Leuven

Lees over de evocatie in de zaak Standard:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share