Share

Op zaterdag 17 december 2016 staat in de tweede klasse B een duel op het programma tussen de twee ploegen die vorig seizoen kampioen werden in de derde klasse! Sterrebeek ontvangt om 17 uur KV Mechelen, een wedstrijd tussen de huidige 2de in de stand tegen de ploeg die momenteel 6de staat.

Sterrebeek won de heenwedstrijd op bezoek in Mechelen met 0-1 dankzij een doelpunt van Maaike Vanpee kort na de rust (48ste minuut). Dat was voor het team van trainer Guy De Bruyne het begin van een heenronde die voorlopig met 9 overwinningen (er werd ook wel 4 keer verloren), een doelsaldo van 39-16 en een 2de plaats in het voorlopige klassement een succes geworden is.

Voor KV Mechelen Dames was dat verlies op de 1ste speeldag het begin van een moeilijke start en het vertrek na een 2 op 12 van trainer Michael Moins (inmiddels aan de slag bij Rapide Wezemaal). Na een korte interim en eerste competitiewinst op bezoek bij Eendracht Louwel onder Ilse Laermans (2-4) ging het onder leiding van de nieuwe coach Jan De Bakker alleen maar crescendo. KV Mechelen boekte na die 2 op 12 een 21 op 24 (er werd alleen nog met 5-1 verloren op bezoek bij herfstkampioen Wuustwezel) zodat het inmiddels Maria-ter-Heide, de beloftenteams van KRC Genk Ladies en OH Leuven en Sterrebeek in het vizier heeft. Een boeiend duel kondigt zich aan en beide teams zijn er op gebrand om hun sterke prestaties verder te zetten.

In aanloop naar dit duel zorgden de KV Mechelen Dames voor hun Mannequin Challenge:
Fb Katinka Smits

Bekijk de eindstand van vorig seizoen in derde klasse:
Vrouwenteam.be

Share