Share

Lorca Van De Putte is op dit ogenblik de Belgian Red Flame met het meest ervaring in het buitenland. Ze speelde vijf jaar bij FC Twente en is nu al weer drie jaar aan het voetballen in Zweden. Toch is men haar in Lokeren waar ze geboren werd op 3 april 1988 dit keer niet vergeten!

Lorca, die inmiddels al 51 keer uitkwam voor de Belgian Red Flames en in het verleden voetbalde voor SC Doorslaer, Sinaai Girls, FC Twente, RSC Anderlecht en tegenwoordig bij het Zweedse Kristianstads DFF, werd dit jaar uitgeroepen tot Sportvrouw van de stad Lokeren 2016! Een mooie beloning voor een jarenlange carrière op topniveau met als meest recente succes de allereerste kwalificatie ooit met het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam voor een groot tornooi, het EK 2017 in Nederland!

Melden we hierbij ook nog dat tijdens het Sportgala van 2016 de Belgian Red Flames vierde werden in de categorie ‘Ploeg van het jaar’. Ze eindigden daarmee ruim voor hun mannelijke collega’s de Rode Duivels die slechts 15de werden met 7 punten! Het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam kreeg in totaal 93 punten en eindigde zo net buiten de top 3 want de estafetteploeg in het zwemmen (4 x 100 meter vrij) haalde 100 punten. De estafetteploeg atletiek (4 x 400 meter mannen) werd tweede met 288 punten, de Red Lions, het Belgische nationale mannenteam hockey, won met 681 punten!

In de categorie ‘Coach van het jaar’ eindigde Ives Serneels, de bondscoach van de Belgian Red Flames op een 9de plaats met 72 punten! Hier bestond de top 3 uit Roger Lespagnard (atletiekcoach Nafi Thiam) met 447 punten, Michel Preud’homme (trainer Club Brugge) met 205 punten en Jacques Borlée (atletiekcoach 4 x 400 meter) 183 punten.

Belgian Red Flame Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) haalde in de categorie ‘Sportvrouw van het jaar’ 125 punten (het meeste punten ooit voor een vrouwelijke voetballer *) en eindigde zo op een 8ste plaats. Winnares Nafi Thiam (atletiek) kreeg 1.300 punten, baanwielrenster Jolien D’hoore 753 punten en Delfine Persoon, de sportvrouw van vorig jaar, 446 punten. Ook nog melden dat Sparkle winnares 2016 Aline Zeler (Standard) ook het eindklassement haalde in deze categorie. Zij kreeg 1 punt achter haar naam.

* Femke Maes werd in 2009 na het winnen van de UEFA Women’s Cup en de Duitse beker 8ste in de categorie Sportvrouw van het jaar. Ze haalde toen 97 punten. Tessa Wullaert kreeg nu 28 punten meer achter haar naam!

Lees nog meer over Femke Maes en de Sportvrouw van 2009:
Femke Maes.be

Lees nog meer over de Sportman en Sportvrouw van 2016:
Sporza

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share