Nederland-Noorwegen is op zondag 16 juli 2017 de openingswedstrijd van het EK 2017 in Nederland in de groep met verder de Belgian Red Flames en Denemarken. Afgelopen zondag 18 decemeber 2016 was de finale van het EK handbal bij de vrouwen in het Zweedse Göteborg ook al een duel tussen die twee landen. Noorwegen haalde het uiteindelijk na een bijzonder spannende wedstrijd!

Foto - (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Ondertussen speelden Vivianne Miedema (Nederland) en Nora Holstad Berge (Noorwegen) met hun club Bayern München een uitwedstrijd tegen SGS Essen op de 11de speeldag in de Duitse vrouwelijke Bundesliga. Nora Holstad Berge was voor 2.346 toeschouwers de captain bij Bayern, Vivianne Miedema zorgde voor de assist bij de eerste goal in de 0-3-overwinning dankzij doelpunten van Nicole Rosler (0-1, 23ste en 0-2, 64ste minuut) en van Katharina Baunach op vrije trap (0-3, 90ste + 3′ minuut).

Na de wedstrijd haalde Luc Calleeuw deze beide tegenstanders van de Belgian Red Flames op het EK 2017 in Nederland voor de camera.

11.Bayer 04 Leverkusen 11-6 (7-21);
12.Borussia Mönchengladbach 11-0 (4-31).

Voor de afgelaste wedstrijd tussen FF USV Jena met de Belgische doelvrouw Justien Odeurs en VfL Wolfsburg met Belgian Red Flame Tessa Wullaert is er intussen een nieuwe datum gevonden. Dit duel zal nu plaatsvinden op zondag 12 februari 2017 om 14 uur, een week voor de volledige 12de speeldag zal afgewerkt worden!

PS: Noorwegen heeft ondertussen met Martin Sjögren een nieuwe trainer gevonden. De man die in 2016 het Zweedse Linköpings FC naar de titel in de Damallsvenskan leidde wordt de bondscoach van de tegenstander van de Belgian Red Flames!