Share

We hadden het al begin december 2016 aangekondigd en nu is het ook door Alex Morgan zelf, door haar club Orlando Pride en door Olympique Lyonnais, de UWCL-winnaar van 2016, bevestigd. De best betaalde Amerikaanse voetbalster gaat voor een half jaar met een optie op een bijkomend seizoen voor de regerende Franse landskampioen en bekerwinnaar voetballen!

“Ik ben blij om deze nieuwe uitdaging aan te gaan bij Olympique Lyonnais. Het is een mooie kans om met de beste speelters ter wereld te spelen bij een topclub. Ik kan niet wachten om de stad Lyon en de fans die hen met passie volgen te ontdekken”, zo staat te lezen op de website van de UWCL-winnaar.

Aan Sports Illustrated zei ze het volgende: “Het was een moeilijke beslissing. Leven in Orlando is de beste combinatie met mijn echtgenoot (Servando Carrasco) aangezien we ook voor dezelfde clubeigenaars spelen. We zijn bijzonder gelukkig daarmee. Maar terzelfdertijd voelde ik dat ik mijn hart moest volgen en dat zei mij dat ik een nieuwe stap moest zetten om zelf verder te evolueren als speelster door mezelf voor iets meer uitdagingen te plaatsen!”

Bij de Players Tribune schreef ze: “Mijn motivatie is heel eenvoudig. Ik hoop dat deze verandering mijn spel op een hoger niveau zal brengen. Ik hoop dat elke dag trainen met deze enorme atleten en het leren van hun unieke manier van spelen exact is wat ik nodig heb om mijn volgende versnelling te vinden. Belangrijk is dat ik ook zal worden ondergedompeld in een voetbalcultuur waarvan ik denk dat ik die op dit punt in mijn carrière nodig heb. Het is altijd een droom van mij geweest om voetbal helemaal te beleven en om deel te nemen aan de Champions League!”

Alex Morgan debuteert zo wellicht begin januari voor Lyon in de 1/32ste finales van de Franse beker op bezoek bij ETG-Ambilly, een club uit de Franse Division d’Honneur gelegen in het Franse departement Haute-Savoie. In de Franse competitie, de D1 Féminine, staat half januari 2016 voor Lyon een uitduel tegen En Avant Guingamp op het programma en in de UEFA Women’s Champions League kan ze voor het eerst voor Lyon spelen op woensdag 22 of donderdag 23 maart 2016 in de Volkswagen Arena tegen VfL Wolfsburg, de club van Belgian Red Flame Tessa Wullaert!

Lees het artikel door Alex Morgan zelf geschreven op The Players Tribune:
The Players Tribune

Lees het artikel op de officiële website van Lyon:

Olympique Lyonnais

Lees het artikel op de website van Sports Illustrated:

Sports Illustrated

Lees ook nog het artikel op de website van Orlando Pride:

Orlando Pride

Lees ook het bericht van vrijdag 2 december 2016:

Vrouwenteam.be

Share