In de 2de klasse A stond op de eerste speeldag van de terugronde het duel tussen herstkampioen Club Brugge en KSK Beveren op het programma. De thuiswedstrijd van vrouwelijk blauw-zwart vond zoals steeds plaats in Aalter.

Hoe het daar afliep kan U hier bekijken met dank aan Siebe Cambier:

Club Brugge blijft leider met 37 punten en dat zijn er 3 meer dan Svelta Melsele, dat voor een terugkeer van formaat zorgde op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele, de derde in de stand. Via Manon de Bart (1-0, 7de minuut) en een dubbel van Eva Deparck (2-0, 10de minuute en 3-0, 34ste minuut) leken de 3 punten al heel vroeg verloren voor de bezoekers.

Eva Deparck aan de bal en Manon de Bart (links op de foto)brachten KSK Voorwaarts Zwevezele al vroeg 3-0 voor! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

Eva Deparck aan de bal en Manon de Bart (links op de foto)brachten KSK Voorwaarts Zwevezele al vroeg 3-0 voor! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Maar via Rebecca Degenaers (3-1, 40ste minuut) en Lieselot De Bruyn (3-2, 45ste minuut) had het team van trainer Karim Didi nog voor de rust de achterstand al flink ingekort. Na de gelijkmaker van Melissa Vinckx op strafschop (3-3, 78ste minuut) kwam Melsele na een tweede gele kaart voor Janina Labis ook nog met tien te staan (84ste minuut) maar het belette Rebecca Degenaers niet om in het slot het winnende doelpunt aan te tekenen en de sensationale ommekeer te vervolledigen (3-4).

Rebecca Degenaers bezorgde Svelta Melsele op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele de volle buit in het slot van de wedstrijd! Foto - (c) Sportpix.be / David Catry

Rebecca Degenaers bezorgde Svelta Melsele op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele de volle buit in het slot van de wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De 2de klasse A hervat op zaterdag 14 januari 2016! Club Brugge gaat dan om 14 uur 30 op bezoek bij USF.Montroeul-Dergneau, het enige team in de nationale reeksen dat nog geen enkel punt haalde en al 100 doelpunten moest toestaan! KVK Svelta Melsele ontvangt op die dag om 16u30 het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage!