Share

Vorige week zaterdag 17 december 2016 stond om 17 uur op Het Zeen de slotwedstrijd in de tweede klasse B van dit kalenderjaar op het programma tussen de vrouwenvoetbalteams van KOVC Sterrebeek en KV Mechelen. Het werd een bewogen topper met een tweede helft vol spanning en uiteindelijk zeven doelpunten!

Herftskampioen Wuustwezel kwam door het forfait van Rapide Wezemaal niet in actie op deze laatste competitiedag van het kalenderjaar 2017 en dus kon trainer Elke Somers een kijkje gaan nemen bij de concurrentie. Sterrebeek stond al na 3 minuten wedstrijd op voorsprong via Maaike Vanpee, die ook al het winnende doelpunt in de heenwedstrijd had gescoord (1-0), maar via Shauny Polfliet kwamen de bezoekers kort voor de rust langszij (1-1) in een voor de rest gelijkopgaande eerste helft. De tweede helft was vervolgens boeiend om volgen en Sterrebeek kwam ook nu weer snel op voorsprong na een knap genomen vrije trap van Maaike Vanpee die via de onderkant van de lat in doel ging (2-1, 52ste minuut). KV Mechelen dreigde eerst nog met een kopbal waarop doelvrouw Marieke Laenens attent reageerde maar via Lenny Oerlemans stonden de bordjes na 65 minuten toch weer gelijk (2-2). Terwijl beide ploegen er voluit voor gingen en ook bij momenten in een goed tempo mooie combinaties op de mat legden bracht Kim Van Hoof de bezoekers op iets minder dan een kwartier voor tijd met een kopbal voor het eerst op voorsprong (2-3, 78ste minuut) maar nu reageerde Sterrebeek met een knappe gelijkmaker van Lynn Vercammen (3-3, 81ste minuut). Wie dacht dat deze topaffiche daarmee gespeeld was kwam bedrogen uit want in de toegevoegde tijd lukte Judith Van Bulck, na de rust ingevallen voor Laura Baetens (50ste minuut), nog een laat winnend doelpunt voor KV Mechelen, dat zo na een slechte start (2 op 12) nu met 24 op 27 zijn opmars onder leiding van trainer Jan De Bakker (ex-Kontich) verder zet en inmiddels op de vijfde plaats staat op 8 punten van leider Wuustwezel. Maria-ter-Heide heeft nog 2 punten voorsprong op de roodgelen, het duo Sterrebeek en het beloftenteam van OH Leuven nog 1 punt. Zowel het beloftenteam van OH Leuven als KV Mechelen hebben nog een inhaalwedstrijd te goed. Voor KV Mechelen is dat tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies, dat 6de staat met 25 punten in 2de klasse B. Het beloftenteam van OH Leuven ontvangt nog Sibret.

Ook in de tweede klasse B is het nu winterstop tot en met zaterdag 14 januari 2017. Dan gaat herfstkampioen Wuustwezel op bezoek bij RSC Anderlecht C, moet Maria-ter-Heide naar Rapide Wezemaal, speelt Sterrebeek uit bij Wolfsdonk Sport en ontvangt KV Mechelen het beloftenteam van OH Leuven. Voor het beloftenteam van KRC Genk Ladies staat na nieuwjaar meteen een derby uit tegen Eendracht Louwel op het programma.

Voor nog meer over de 2de klasse B:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share