Share

Op deze donderdag 22 december 2016, de dag dat de uitspraak van de Evocatiecommissie in de zaak Standard eindelijk bekend raakte, maakt de KBVB inmiddels ook melding van een bijkomende oefenwedstrijd van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland. Op Den Dreef in Leuven zal er op dinsdag 13 juni 2017 om 20 uur gespeeld worden tegen vice-wereldkampioen Japan!

Japan behaalde in 2011 voor het eerst een groot succes in het vrouwenvoetbal toen het in Frankfurt na strafschoppen de wereldtitel won tegen de Verenigde Staten. In 2014 werd het ook Aziatisch kampioen in het vrouwenvoetbal. Op het voorbije WK 2015 in Canada verloor Japan de finale tegen de Verenigde Staten waartegen het ook de Olympische Finale van 2012 in Londen verloor. Nog melden dat Japan met ‘Nadeshiko’ er niet bij was op de voorbije Olympische Spelen Vrouwenvoetbal in Brazilië. Dat zal wel het geval zijn in 2020 want de eerstvolgende Olympische Spelen vinden in Tokio (Japan) plaats.

Voor nog meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de ticketverkoop voor het EK 2017 van de Belgian Red Flames:
Website KBVB – Ticketverkoop EK 2017 Belgian Red Flames

Lees over de beslissing van de Evocatiecommissie van de KBVB in de zaak Standard:
Vrouwenteam.be

Lees over de 15de speeldag in de Super League:
Vrouwenteam.be

Share