Share

Op woensdag 21 december 2016, twee dagen na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn, stonden de laatste twee achtste finales in de Duitse beker op het programma. Jackie Groenen zette haar team 1.FFC Frankfurt mee op weg naar een plaatsje bij de laatste acht!

1.FFC Frankfurt speelde thuis tegen SGS Essen maar voor 690 toeschouwers in het Stadion am Brentanobad in Frankfurt-am-Main kwam het net voor het uur op achterstand toen Charline Hartmann de openingstreffer voor de bezoekers tegen de netten kopte (0-1, 59ste minuut). Twee minuten later stonden de bordjes echter opnieuw in evenwicht na een doelpunt van Jackie Groenen (1-1, 61ste minuut). SGS Essen zou vervolgens opnieuw op voorsprong komen via Charline Hartmann (1-2, 67ste minuut) maar nu was het Mandy Islacker die drie minuten later al de bordjes opnieuw in evenwicht bracht (2-2, 70ste minuut). En dan was het wachten tot het slot vooraleer de Japanse Yüki Nagasato het winnende doelpunt na een vrije trap van Saskia Bartusiak in doel kopte (3-2, 89ste minuut). 1.FFC Frankfurt dus bij de laatste acht net als Werder Bremen, een club uit de 2de Bundesliga Noord, die thuis met 1-0 won tegen Bundesligaclub Hoffenheim. Aan de Weser viel het enige doelpunt in de toegevoegde tijd na een knap schot met rechts van Giovanna Hoffmann (1-0, 90ste + 2′ minuut).

Dit zijn alle kwartfinalisten in de Duitse beker bij de vrouwen: VfL Wolfsburg (met Tessa Wullaert), Bayern München, SC Sand, SC Freiburg, Bayer 04 Leverkusen, 1.FFC Frankfurt en de ploegen uit de 2de Bundesliga Noord Werder Bremen en BV Cloppenburg!

De kwartfinales van de Duitse beker zijn op woensdag 15 maart 2017, de halve finales op donderdag 13 april 2017, de finale op zaterdag 27 mei 2017 in Keulen!

Lees nog meer over de achtste finales en bekijk beelden van alle wedstrijden via DFB.de en DFB.TV:

DFB.de

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share