Share

De KNVB heeft Arjan van der Laan, de bondscoach van het Nederlandse nationale vrouwenvoetbalteam, met onmiddellijke ingang en dus vlak voor de kerst en de start van het EK-jaar 2017 ontslagen. Volgens Hans van Breukelen, ex-Oranje-international en ex-doelman van PSV Eindhoven die momenteel technisch directeur is bij de KNVB, hebben de speelsters van vrouwelijk Oranje er geen vertrouwen in dat er onder de 47-jarige Van der Laan, een ex-voetballer van Sparta Rotterdam, op het EK 2017 in Nederland een goede prestatie kan neergezet worden. Nederland speelt op dat EK in eigen land in dezelfde groep als de Belgian Red Flames, Noorwegen en Denemarken!

Hans van Breukelen zei dat Arjan van der Laan de eerste stappen heeft gezet in de ontwikkeling van het team richting het EK 2017 maar er wordt aan getwijfeld of hij wel de juiste persoon is om het team ook in de laatste fase van dat EK goed te begeleiden!

Arjan van der Laan reageerde bij NOS-collega Gert van ‘t Hof wel verrast omdat hij vond dat hij drie goede stages achter de rug had en dat hij vanuit verschillende hoeken positieve signalen kreeg om straks het EK te gaan spelen!

Arjan van der Laan volgde in oktober 2015 Roger Reijners op als bondscoach van vrouwelijk Oranje. In afwachting van het vinden van een nieuwe hoofdcoach (wie weet wordt dat nu Louis van Gaal want die is vrij en trainde ooit een dag de vrouwen van AZ) neemt Sarina Wiegman voorlopig de taken van de pas ontslagen bondscoach over!

Lees nog meer hierover via:
NOS.nl
en via:
NOS.nl

Lees ook over de nieuwe bondscoach van Noorwegen voor het EK 2017:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Hier ook nog de uitslagen van de 14de speeldag in Nederlandmet een recordaantal van 24 doelpunten maar geen enkele Belgische goal!
ADO Den Haag – FC Twente (Lenie Onzia) 3-2;
Telstar – Ajax (Davina Philtjens) 3-6;
PSV (Vanity Lewerissa) – PEC Zwolle 6-0;
Achilles ’29- SC Heerenveen (Jassina Blom) 1-3
In Nederland is het nu winterstop tot en met 3 februari 2017!

2069469941

De VRT heeft inmiddels ook beslist om de wedstrijden van de Belgian Red Flames op het EK 2017 in Nederland live uit te zenden op Eén of op Sporza! Voor meer daarover kan U hier terecht:
Sporza.be

Share