Share

Het is nog even wachten vooraleer de KBVB de FIFA-badges voor 2017 zal voorstellen maar toch is nu al bekend dat de 26-jarige uit De Panne afkomstige Tina Tyteca in het verleden assistent-scheidsrechter en scheidsrechter in het Futsal het nieuwe jaar ingaat als FIFA-scheidsrechter.

In 2016 moest Tina Tyteca nog plaats ruimen als assistent-scheidsrechter op de FIFA-lijst maar de momenteel in de IT-sector tewerkgestelde Personal Assistant van een CEO bleef niet bij de pakken zitten en ging met volle overtuiging de uitdaging aan om scheidsrechter te worden. De voorbije maanden was ze al te zien in de Super League bij de vrouwen en straks kan ze dus ook internationaal aan het werk. Het mooiste bewijs dat waar een wil is ook een weg is. Ook nog melden dat het de droom is van de ook op muzikaal vlak actieve West-Vlaamse om de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Belgische profvoetbal te worden.

Lees nog meer over Tina Tyteca:
Blog Hilde Van Malderen / Nina
en in een interview met collega Luc Calleeuw uit 2014:
Vrouwenvoetbalnederland.nl
en bekijk deze reportage van april 2016 op Focus-WTV:
Focus-WTV
en lees ook nog:
Tina Tyteca Blog

PS: Nog nieuw is Irina Lyussina (geboren 1979) terwijl Lois Otte (geboren 1986) en Hannelore Onsea (geboren 1987) al eerder FIFA-scheidsrechters waren, Viki De Cremer (geboeren 1993) is nieuw bij de FIFA-assistent-scheidsrechters. Ella De Vries (geboren 1977), Maria Etienne (geboren 1984) en Bérengère Pierart (geboren 1980) waren eerder al vrouwelijke FIFA-assistent-scheidsrechters.

Bekijk de lijst met Belgische FIFA-scheidsrechters en assistent-scheidsrechters voor 2017:
FIFA – Development

Share