Share

U las het al op vrijdag 30 december 2016 bij Vrouwenteam.be en het werd op deze maandag 2 januari 2017 nu ook officieel bekendgemaakt door haar nieuwe club. Belgian Red Flame Janice Cayman gaat voor 3 seizoenen voetballen in het zuiden van Frankrijk bij Montpellier Herault Sport Club.

De Amerikaanse kampioene 2016 en topschutster op de Algarve Cup 2016 krijgt er het nummer 17 op het shirt en komt in een ervaren en bijzonder internationaal gericht team terecht met niet alleen de Nederlandse Anouk Dekker maar ook bijvoorbeeld de Zweedse internationals Sofia Jakobsson (momenteel topschutster in de Franse D1 Féminine met 13 goals) en Linda Sembrant, de Spaanse Virginia Torrecilla Reyes en verder ook nog enkele Franse internationals zoals Clarisse Le Bihan, Sakina Karchaoui, Sandie Toletti, …

Het doel is uiteraard een plaatsje in de UEFA Women’s Champions League te veroveren voor volgend seizoen maar met Lyon (27 punten uit 10 duels) en PSG (30 punten uit 10 duels) als grote concurrenten is dat uiteraard niet evident. Maar Montpellier, dat al 2 keer Frans landskampioen werd en 3 keer de Franse beker won en momenteel op een gedeelde 2de plaats staat met 27 punten uit 11 duels, is uiteraard niet kansloos.

De eerste wedstrijd met inzet voor Janice Cayman volgt nu zaterdag 7 januari 2017 al op bezoek bij Marseille voor de beker waarna op zaterdag 14 januari 2017 meteen een thuiswedstrijd in de D1 Féminine volgt tegen het nog ongeslagen PSG. De aftrap van dat duel is om 14u30 en is rechtstreeks te zien op Eurosport!

Ook in februari 2017 staan er voor Janice Cayman met Montpellier aantrekkelijke duels op het programma. Op zondag 5 februari 2017 komt haar ex-club Juvisy (waarvoor ze 90 competitieduels speelde en 13 goals in de D1 Féminine lukte) op bezoek naar Montpellier, op zondag 12 februari 2017 volgt een uitwedstrijd bij Bordeaux en op zondag 26 februari 2017 komt Lyon met de Amerikaanse vedette Alex Morgan op bezoek.

Voor nog meer over de transfer van Janice Cayman naar Montpellier:
Montpellier HSC
en lees ook nog:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share