Share

Lierse SK heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de Beker van België bij de vrouwen gewonnen. Het deed dat na verlengingen op het veld van Waasland-Beveren tegen Club Brugge.

 

Eindigde de wedstrijd op de laatste speeldag in de Women’s BeNeLeague tussen Club Brugge Vrouwen en Lierse SK nog op 0-5 dan was het op de Freethiel in Beveren waar iets meer dan 1.000 toeschouwers naar de bekerfinale was komen kijken lang wachten tot er een doelpunt viel. In de reguliere speeltijd bleef het duel zelfs verstookt van goals want na 90 minuten stond het nog altijd 0-0. In de eerste verlenging was het dan toch plots raak toen Justine Vanhaevermaet plots veel ruimte kreeg en de bal voorbij doelvrouw Lynn Seynaeve trapte (1-0, 101ste minuut). In de slotfase van de wedstrijd had Club Brugge Vrouwen nog kunnen gelijkmaken en strafschoppen afdwingen maar Hannelore Van Poppel redde de bal van Jana Coryn op de lijn.

 

Finale Beker van België 2015 – Freethiel, Beveren:

Lierse speelde met: Justien Odeurs, Caroline Berrens, Tinne Van Den Bergh, Merel Groenen, Hannelore Van Poppel,  Evelien Stoffels, Niki De Cock, Elke Van Gorp, Justien Vanhaevermaet (111′ Celien Guns), Dominique Vugts (113′ Sylke Van Wynsberghe), Silke Leynen (74′ Lore Asselberghs).

Trainer: Daniel Simmes.

Club Brugge Vrouwen speelde met: Lynn Senaeve, Jody Vangheluwe, Tine De Caigny, Heleen Jaques, Frauke Timmerman, Nicky Van Den Abbeele, Silke Demeyere, Barbara Lezy, Amber De Priester (86′ Yana Haesebroek), Jana Coryn, Jassina Blom.

Trainer: Dieter Lauwers.

Doelpunt: 101′ Justien Vanhaevermaet 1-0.

(Bron: KBVB).

Lees meer hierover via:

http://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/lierse-wint-beker-van-belgi%C3%AB-vrouwen

 

Bekijk de foto’s van David Catry via:

Foto’s Sportpix.be

 

Share