Share

Terwijl er op Belgische bodem tal van wedstrijden afgelast werden ging KRC Genk Ladies, recent voor het tweede jaar op rij winnaar van het eigen indoortornooi, zich in Duitsland op het Weltklasse Frauen-Hallenfussball-Turnier van TuS Jöllenbeck e.v. meten met enkele internationale tegenstanders. Die kwamen voornamelijk uit Duitsland maar ook Fortuna Hjörring, de Deense kwartfinalist in de UWCL, en Sparta Praag, de vice-kampioen uit Tsjechië, namen deel aan dit indoortornooi!

KRC Genk Ladies moest het in de kwalificaties in groep A opnemen tegen de Duitse herfstkampioen Turbine Potsdam, tegen Bayer 04 Leverkusen en tegen het Deense Fortuna Hjörring. Tegen elk team werd 2 keer gespeeld gespreid over de 2 dagen. KRC Genk Ladies scoorde in 5 van de 6 duels tegen op papier betere tegenstanders maar het verloor die wedstrijden wel en wist zich dus niet te plaatsen voor de play-offs richting finale!

Op de 2de dag moest het in de play-offs met het oog op de 5de plaats zich helemaal op het einde (het stond lang 1-1) ook gewonnen geven tegen SC Sand, de verliezende bekerfinalist in het Duitse vrouwenvoetbal vorig seizoen.

KRC Genk Ladies speelde zo uiteindelijk de wedstrijd voor de 7de en de 8ste plaats en in dat duel stond vrouwelijk KRC bij de rust 1-2 voor en het liep zelfs uit tot 1-3 maar die voorsprong werd uiteindelijk nog tenietgedaan door Bayer 04 Leverkusen dat finaal met 4-3 won en 7de werd.

KRC Genk Ladies beet fel van zich af in Duitsland en het kan terugblikken op een behoorlijke prestatie op dit toptornooi waarin het werd geconfronteerd met teams van een hoger niveau. Het was een leerzaam weekend voor KRC Genk Ladies, die zich nu voluit richten op de kwartfinale van de Beker van België op zaterdag 28 januari 2017 tegen RSC Anderlecht en op het vervolg van de Super League!

Voor de volledigheid kan U hier alle uitslagen van KRC Genk Ladies op het Indoortornooi in Jöllenbeck terugvinden (met tussen haakjes de doelpuntenmakers voor KRC in elk duel):

Op zaterdag 14 januari 2017:
Turbine Potsdam – KRC Genk Ladies 5-2 (Steyvers, Kerckhofs);
KRC Genk Ladies – Fortuna Hjörring 1-4 (Steyvers);
Bayer 04 Leverkusen – KRC Genk Ladies 4-2 (Kerckhofs, Menten);
KRC Genk Ladies – Turbine Potsdam 2-7 (Loos, Weytjens);

Op zondag 15 januari 2017:
Fortuna Hjörring – KRC Genk Ladies 4-1 (Van Schoenwinkel);
KRC Genk Ladies – Bayer 04 Leverkusen 0-4;
Plaatsingswedstrijd 5 tot en met 8:
SC Sand – KRC Genk Ladies 3-1 (Duijsters);
Wedstrijd voor de 7de en 8ste plaats:
Bayer 04 Leverkusen – KRC Genk Ladies 4-3 (Van Schoenwinkel, Nulens, Menten).
Wedstrijd voor de 5de en 6de plaats:
Herforder SV – SC Sand 0-1;
Wedstrijd voor de 3de en 4de plaats:
Turbine Potsdam – Sparta Praag 0-0 (4-3 na strafschoppen);
Finale:
SGS Essen – Fortuna Hjörring 1-1 (5-3 na strafschoppen).

Eindstand:
1. SGS Essen;
2. Fortuna Hjørring;
3. Turbine Potsdam;
4. AC Sparta Praag;
5. SC Sand;
6. Herforder SV;
7. Bayer 04 Leverkusen;
8. KRC Genk Ladies.

Lees ook nog via:
Website KRC Genk Ladies
en via:
Website Weltklasse 2017
en voor alle uitslagen kan U hieronder terecht:
Weltklasse 2017 – Uitslagen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share