Share

Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija is in Nederland bekend als freestyler. Ze is ook de ambassadrice voor het EK 2017 in Doetinchem, de eerste speelstad van de Belgian Red Flames op zondag 16 juli 2017.

België speelt ‘s avonds om 20 uur 45 de allereerste groepswedstrijd tegen Denemarken en dat gebeurt in het stadion ‘De Vijverberg’, de thuishaven van De Graafschap. De stad Doetinchem zelf waar Ingrid Lambregts de wethouder is zal allerlei evenementen organiseren rond het EK Vrouwenvoetbal en het heeft dus met Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija ook een ambassadrice die niet alleen voor Jong Oranje speelde maar ook lid is van the Street Legends, het beste straatvoetbalteam in de wereld!

“Voetbal heeft me gemaakt tot de vrouw die ik ben. Voetbal heeft me vertrouwen en trots gegeven en dat wil ik doorgeven aan de jonge mensen die dat absoluut nodig hebben”, zo staat te lezen in haar bio op Favela Street, de organisatie die ze mee richting geeft!

De bekendste freestyle voetbalster in België is Jassina Blom en zij maakte vorige week nog de stage met de Belgian Red Flames mee in Tubeke maar hoewel iedereen kon verwachten een redelijk aantal speelminuten te krijgen in Clairefontaine tegen Frankrijk B bleef dat voor de speelster van SC Heerenveen net als voor Sarah Wijnants van Standard beperkt tot 1 minuut en wat blessuretijd …

Luister ook nog naar Jassina Blom (SC Heerenveen) over de Belgian Red Flames en het EK in Nederland!

Jassina Blom blijft echter niet bij de pakken zitten. Ze is nu zondag 29 januari 2017 met haar club SC Heerenveen te gast in Eindhoven waar ze tegen het team van Caroline Berrens uitkomt in de 1/8ste finales van de KNVB-beker! De aftrap is om 15 uur!

Foto – (c) FC Eindhoven

Bekijk de eerste video’s rond speelstad Doetinchem Kick Off met dank aan Regio 8:

Video Doetinchem met dank aan de gemeente Doetinchem:

De wedstrijden op het EK Vrouwenvoetbal in Doetinchem zijn achtereenvolgens:
16/07/2017: Denemarken – België (20u45 – Groep A);
19/07/2017: Spanje – Portugal (18u – Groep D);
22/07/2017: Ijsland – Zwitserland (18u – Groep C);
25/07/2017: Zweden – Italië (20u45 – Groep B);
29/07/2017: Winnaar Groep A – Tweede Groep B.

Lees meer over Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija bij Favela Street:
Favela Street

Bekijk ook nog een video rond Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija met dank aan Rockende:

En luister naar Rocky in de uitzending van RTL Late Night uit 2014 met Humberto Tan als presentator:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share