Aangezien FWS Woluwe van een vrij weekend genoot kon het beloftenteam van KAA Gent Ladies verder uitlopen. Het was ook uitkijken naar de prestaties van achtervolgers Kontich, Merkem, Saint-Ghislain en Aalst!

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies kwam thuis tegen SV Zulte Waregem, kwartfinalist in de Beker van België, even over het halfuur op voorsprong. Chiara Steyvers speelde de bal in en Summer Rogiers lukte het openingsdoelpunt (1-0, 32ste minuut). Vroeg in de tweede helft verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via Annelies Van Gansbeke die attent reageerde op een breedtepas in de verdediging van vrouwelijk Essevee (2-0, 50ste minuut). Op aangeven van Mariam Abdulai Toloba lukte Annelies Van Gansbeke even over het uur haar tweede doelpunt van de namiddag (3-0, 63ste minuut). In de slotfase kon SV Zulte Waregem nog de eer redden toen Liselore Carlier vrij kon inkoppen na een hoekschop (3-1, 87ste minuut). KAA Gent Ladies B staat nu vijf punten los op eerste achtervolger FWS Woluwe.

Kontich had dichter bij Woluwe kunnen komen maar het liet die kans liggen. Op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht moest Lucinda Michez eerst verstek laten gaan vanwege een knieblessure en met een vertimmerde ploeg kwam het ook al vroeg op achterstand. Ulrike Declerck trapte een vrije trap tegen de lat en de goed gevolgde Sonia Fernandes Antunes kopte de terugspringende bal binnen aan de tweede paal (1-0, 8ste minuut). Even over het halfuur stond het al 2-0 voor de thuisploeg. Ulrike Declerck zorgde voor de assist en Morgane Departure werkte af met een lob (2-0, 34ste minuut). Kontich kon pas in de slotfase de eer redden en dat gebeurde met een bal van Chiara Wielockx die vanop links in doel viel (2-1, 83ste minuut).

DV Famkes Merkem, ook al een kwartfinalist in de Beker van België, kwam wel dichterbij. Debbie Decoene scoorde in de tweede helft het doelpunt voor de bezoekers na een individuele actie waarbij ze alleen voor de keeper kwam en netjes afwerkte (0-1). DV Famkes Merkem haalde na het thuisverlies tegen SV Zulte Waregem (0-1 op de 13de speeldag op zaterdag 10 december 2016) inmiddels een 9 op 9!

Ook Saint-Ghislain (USGTH) was succesvol in de achtervolging op de tweede in de stand. Op een op sommige delen moeilijk bespeelbaar veld kwam Tongeren al vroeg op voorsprong toen Lore Schepers scoorde na een assist met het hoofd van Wendy Mees (1-0, 5de minuut). Vlak voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen Anais Autem scoorde op aangeven van Léa Lienard (1-1, 45ste minuut). Halfweg de 2de helft lukte USGTH het winnende doelpunt en dit keer was Léa Lienard de doelpuntenmaakster op aangeven van Céline Cornez (1-2, 67ste minuut). Céline Cornez trapte iets meer dan een kwartier voor tijd nog een vrije trap tegen de dwarsligger (74ste minuut) maar de score veranderde niet meer!

Het beloftenteam van Standard, dat een tijdje onderaan het klassement bengelde, staat inmiddels veilig in de middenmoot. Het won op de 16de speeldag thuis met 2-0 tegen Massenhoven dat mede dankzij enkele knappe reddingen van de doelvrouw een 0-0 ruststand haalde. Tien minuten na de rust viel dan toch het openingsdoelpunt via Caroliena Wolters op aangeven van Jasmine Verbruggen (1-0, 55ste minuut). Laura Gorniak, die voor de gelegenheid met het beloftenteam meespeelde, zette nadien de eindstand op het bord (2-0, 65ste minuut). Beide teams ontmoeten elkaar nu zaterdag 28 januari 2017 al opnieuw maar dan in Massenhoven voor de inhaalwedstrijd van de 3de speeldag!

De vreudge in de kleedkamer van DVK Egem na de eerste winst in het kalenderjaar 2017! Foto – (c) DVK Egem

VC Moldavo en DVK Egem stonden al voor de 3de keer tegenover mekaar dit seizoen maar dat gebeurde eerder telkens in Egem. In de competitie werd het op de 3de speeldag op zaterdag 24 september 2016 een gelijkspel 1-1, op de 4de speeldag van de Beker van België op zaterdag 15 oktober 2016 won Dames VK Egem met 1-0. Dit keer kwamen de geel-zwarten al voor het kwartier op voorsprong Jana Vanhooren lanceerde Ellen Stichelbaut op links en haar lob ging over de doelvrouw van de thuisploeg binnen (0-1, 14de minuut). Kort na de rust bracht Bo Schepkens de bordjes opnieuw in evenwicht (1-1, 50ste minuut). Dames VK Egem neemt de wedstrijd daarna opnieuw in handen en een schot van Angelique Veracx spat op de lat uiteen. Sharon Vervaeke lukte korte tijd later wel het tweede doelpunt voor de bezoekers (1-2, 71ste minuut). In de toegevoegde tijd lukte de pas ingevallen Charlotte Laridon een derde doelpunt voor Dames VK Egem (1-3, 90ste + 2′ minuut) dat zo met de eerste overwinning van het kalenderjaar 2017 de lange weg huiswaarts kon aanvatten. Nu zaterdag 28 september 2017 ontvangt het in de kwartfinales van de Beker van België in Wingene met KAA Gent Ladies de leider van de Super League.

Ook het beloftenteam van KAA Gent Ladies komt op zaterdag 28 januari 2017 in actie want het speelt de inhaalwedstrijd van de 6de speeldag thuist tegen VC Dames E. Aalst en dat om 17 uur op Neptunus in Wondelgem!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag in eerste klasse:

KAA Gent Ladies B – SV Zulte Waregem 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 32′ Summer Rogiers 1-0, 50′ Annelies Van Gansbeke 2-0, 63′ Annelies Van Gansbeke 3-0, 87′ Liselore Carlier 3-1.

VC Dames E. Aalst – DV Famkes Merkem 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: Debbie Decoene 0-1.

RSC Anderlecht B – Kontich 2-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 8′ Sonia Fernandes Antunes 1-0, 34′ Morgane Departure 2-0, 83′ Chiara Wielockx 2-1.

VC Moldavo – Dames VK Egem 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 14′ Ellen Stichelbaut 0-1, 51′ Bo Schepkens 1-1, 71′ Sharon Vervaeke 1-2, 90′ + 2′ Charlotte Laridon 1-3.

Tongeren – USGTH 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 5′ Lore Schepers 1-0, 45′ Anais Autem 1-1, 67′ Léa Lienard 1-2.

Standard B – Massenhoven 2-0 (rust: 0-0):
Doelpunten: 55′ Caroliena Wolters 1-0, 65′ Laura Gorniak 2-0.