Op maandag 23 januari 2017 speelde Denemarken, de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames op het EK 2017 in Nederland, opnieuw gelijk in een oefenwedstrijd in Cyprus tegen Schotland.

Afgelopen vrijdag 20 januari 2017 eindigde dit oefenduel op 2-2. Drie dagen later werd het nu in Paralimni 1-1.

Denemarken domineerde de eerste helft en het kwam al vroeg op voorsprong toen een hoekschop door de Schotse Frankie Brown ongewild in eigen doel werd gewerkt (0-1). Schotland herpakte zich na de rust en het lukte uiteindelijk de gelijkmaker dankzij Kim Little die een strafschop raak trapte (1-1, 75ste minuut) nadat een poging van Christie Murray met de handen afgeblokt werd door een Deense verdediger.

Bekijk de video met de goals van dit duel met dank aan DBU TV:

De volgende wedstrijden van Denemarken zijn op de Algarve Cup 2017 in Portugal met wedstrijden op woensdag 1 maart 2017 tegen Canada, op vrijdag 3 maart 2017 tegen Portugal en op maandag 6 maart 2017 tegen Rusland!

België speelt tegen Denemarken op het EK 2017 in Doetinchem op zondag 16 juli 2017 om 20u45!