Share

U las op zondag 22 januari 2017 al op de Facebookpagina van Vrouwenteam.be rond de fotoshoot van Het Nieuwsblad onder de titel ‘Zo zag je de Red Flames nog nooit. Prikkelend.’ dat we in 2017 blijkbaar nog geen stap verder waren met het Belgische vrouwenvoetbal. Op deze dinsdag 24 januari 2017 heeft ook Sporza-presentator Karl Vannieuwkerke in zijn laatste column voor Het Nieuwsblad kritiek geuit op de fotoshoot van de Belgian Red Flames in sportbeha voor die krant!

Een fotoshoot in sportbeha? Waarom in het cliché vervallen? Ik vind dat de Red Flames meer respect verdienen, zo laat Karl Vannieuwkerke in ‘Gemiste kans’ weten. Een terechte opmerking want dergelijke zaken zijn in het verleden ook al in het buitenland bij het begin van de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal tot vervelens toe uitgeprobeerd en totaal mislukt. In België was er het pijnlijke voorbeeld met dezelfde fotograaf en de lingeriekalender bij Royal Antwerp FC Ladies, een vrouwenvoetbalteam dat korte tijd later uit de competiite verdween. Een teken aan de wand en een les waaruit geleerd werd zou je denken? Voor de KBVB en Het Nieuwsblad en de desbetreffende fotograaf blijkbaar niet …

Laten we het nog maar eens duidelijk stellen dat dit in 2017 echt niet meer hoeft! De Belgian Red Flames hebben zichzelf en het Belgische vrouwenvoetbal immers dankzij hun kwalificatie voor het EK 2017 en dankzij een aantal prestaties in 2016 van speelsters zoals o.a. Tessa Wullaert (UWCL) en Janice Cayman (Frankrijk en VS) in het buitenland op de kaart gezet. Onbegrijpelijk dat je dan weer en wellicht onder druk van bepaalde personen in dezelfde clichés vervalt. Dit heeft het Belgische vrouwenvoetbal niet nodig!

Lees de column zelf via:
Column Karl Vannieuwkerke – Gemiste kans

Voor meer over de columns van Karl Vannieuwkerke:
Fb Karl Vannieuwkerke

Bekijk ook de facebookpagina van Vrouwenteam.be:
Fb Vrouwenvoetbal.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share