Nederland, het land dat het EK 2017 organiseert en ook tegenstander is van de Belgian Red Flames, heeft op dinsdag 24 januari 2017 in het Spaanse La Manga een tweede oefenwedstrijd gespeeld onder leiding van de nieuwe bondscoach Sarina Wiegman. Dit keer was Rusland de opponent!

Nederland won het duel met 0-4 dankzij 3 doelpunten van Vivianne Miedema, de spits van Bayern München. Zij scoorde vlak voor de rust het openingsdoelpunt (0-1, 42ste minuut). Even voor het uur verdubbelde ze de voorsprong (0-2, 59ste minuut). Lineth Beerensteyn van FC Twente zorgde kort voor het einde voor de 0-3 (84ste minuut) en helemaal in het slot lukte Vivianne Miedema haar derde van de namiddag en haar 34ste doelpunt voor vrouwelijk Oranje! Eerder won Nederland in Spanje tegen Roemenië met 7-1 en ook daarin lukte Miedema al 2 doelpunten!

De volgende oefenwedstrijden van Nederland zijn op de Algarve Cup in Portugal. Nederland oefent daar op woensdag 1 maart 2017 tegen China, op vrijdag 3 maart 2017 tegen Australië en op maandag 6 maart 2017 tegen Zweden.

Nederland speelt vervolgens ook nog op vrijdag 7 april 2017 in de Galgenwaard van Utrecht tegen Frankrijk.

Nederland – België staat op maandag 24 juli 2017 op het programma in het Koning Willem II-stadion van Tilburg om 20 uur 45.