Share

25.299 toeschouwers waaronder Ingrid Vanherle, de ex-manager van de Women’s BeNeLeague, waren afgelopen zondag 22 januari 2017 op Sclessin voor de affiche van de 22ste speeldag in de Jupiler Pro League tussen Standard en leider Club Brugge. Of ze ook op zaterdag 28 januari 2017 koers zullen zetten naar de Académie RLD in Angleur is nog niet bekend.

In elk geval staat daar dan om 18 uur 30 (!) de kwartfinale in de Beker van België bij de vrouwen tussen de nog altijd regerende Belgische landskampioen Standard en Club Brugge, dit seizoen herfstkampioen en momenteel leider in de 2de klasse A, op het programma.

Club Brugge begon al aan het bekeravontuur op zondag 27 augustus 2016 op de 2de speeldag met een ruime thuisoverwinning tegen de Luxemburgse provincialer FC Bercheux (11-0). Vervolgens ging het op de 3de speeldag op bezoek bij tweedeklasser Rapide Wezemaal op zaterdag 17 september 2016 winnen met 0-4. Op de 4de speeldag op zaterdag 15 oktober 2016 schakelde Club Brugge in Aalter eersteklasser Kontich uit na strafschoppen. Nadat het 1-1 werd was vrouwelijk blauw-zwart de betere vanop elf meter (4-3)! Op dinsdag 1 november 2016 moest het beloftenteam van KAA Gent Ladies uit eerste klasse het onderspit delven in Aalter (2-1).

Voor Standard, dat de beker al 7 keer won, was de weg naar de kwartfinale iets korter. Het won op dinsdag 1 november 2016 in een duel op bezoek bij KSK Heist, dat ook in de Super League uitkomt, met 0-6!

Beide teams speelden overigens op zaterdag 10 mei 2014 op de Freethiel in Beveren voor het laatst tegen mekaar in de Beker van België (dat gebeurde nadien ook nog in de ter ziele gegane Women’s BeNeLeague). Dat was destijds de finale en die eindigde op 5-0 voor de vrouwelijke Rouches, die toen hun 7de en voorlopig laatste Beker van België veroverden. Het wordt in elk geval uitkijken wat het nu zaterdag wordt!

Luister naar Aline Zeler over dit duel:

Luister naar Sarah Wijnants over de bekerwedstrijd:

Voor meer over vrouwelijk blauw-zwart:
Fb Club Brugge Academy
en bekijk ook nog:
Vrouwenteam.be

Eerder op de dag zijn er nog 3 bekerduels te beginnen in Wingene waar Dames VK Egem met KAA Gent Ladies de leider in de Super League ontmoet! Dat duel zal plaatsvinden in de Rozendalestraat in 8750 Wingene met aftrap om 14u30.

Om 15 uur is er vervolgens het enige duel tussen twee clubs uit de Super League KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht in de Emiel Van Dorenlaan 144 in Genk (SportinGenk Park). Op hetzelfde moment spelen de eersteklassers DV Famkes Merkem en SV Zulte Waregem hun duel voor een plaatsje in de halve finale!

Voor meer over Dames VK Egem – KAA Gent Ladies:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share