Share

Eersteklassers DV Famkes Merkem en SV Zulte Waregem strijden toekomende zaterdag 28 januari 2017 aan de Kouterstraat in Merkem voor een plaatsje in de halve finale van de Beker van België.

Voor DV Famkes Merkem wordt het de eerste thuiswedstrijd in deze campagne. DV Famkes Merkem won op de 3de speeldag op zaterdag 17 september 2016 met de strafschoppen op bezoek bij de tweedeklasser ASE De Chastre 0-3 nadat het in de reguliere speeltijd 2-2 werd. Op de 4de speeldag op zaterdag 15 oktober 2016 won DV Famkes Merkem op bezoek bij eersteklasser Tongeren DV 1-2. Op dinsdag 1 november 2016 tenslotte haalde DV Famkes Merkem het eveneens na strafschoppen uit bij tweedeklasser KOVC Sterrebeek. Nadat het na 120 minuten nog 1-1 stond was het team van trainer Frederik Claeys (ex-KAA Gent Ladies) met 3-4 de betere in het nemen van de strafschoppen.

Bekijk de video rond Sterrebeek – DV Famkes Merkem in de achtste finales van de Beker van België dankzij Vrouwenteam TV:

SV Zulte Waregem begon de bekercampagne eveneens op zaterdag 17 september 2016 op de 3de speeldag met een uitoverwinning op bezoek bij tweedeklasser Standard C (0-1). Op de 4de speeldag mocht SV Zulte Waregem voor eigen publiek KV Mechelen ontvangen. Daar bleef het 1-1 waarna de thuisploeg de betere was in het nemen van de strafschoppen (5-4). In de achtste finales moest het team van trainer Dennis Moerman op bezoek bij VC Dames Eendracht Aalst. Op dinsdag 1 november 2016 won SV Zulte Waregem daar met 0-2!

Bekijk de video rond SV Zulte Waregem – KV Mechelen op de 4de speeldag van de Beker van België dankzij Vrouwenteam TV:

DV Famkes Merkem – SV Zulte Waregem wordt overigens ook nog een duel in het duel tussen de twee doelvrouwen met de zussen Limke Meersschaert bij DV Famkes Merkem en Ianthe Meersschaert bij SV Zulte Waregem.

Luister naar Limke Meersschaert (DV Famkes Merkem):


Luister naar Ianthe Meersschaert (SV Zulte Waregem):

In de competitie in eerste klasse speelden beide teams op zaterdag 10 december 2016 op de 13de speeldag nog tegen mekaar eveneens in Merkem. Toen werd het 0-1 dankzij een doelpunt van Athina Vercaemer vanop de strafschopstip (73ste minuut).

De winnaar van dit duel speelt in principe op zaterdag 15 april 2017 in de halve finale een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen Dames VK Egem en KAA Gent Ladies, dat in Wingene op het programma staat!

Voor meer over Dames VK Egem – KAA Gent Ladies:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share