Share

Net als vorig seizoen ontvangt KRC Genk Ladies op weg naar de finale van de Beker van België bij de vrouwen RSC Anderlecht. Vorig seizoen gebeurde dat in de halve finale, dit seizoen is dat al in de kwartfinale het geval. De wedstrijd gaat door op zaterdag 28 januari 2017 in het SportinGenk Park, Emiel Van Dorenlaan 144, 3600 Genk met aftrap om 15 uur!

Foto – (c) KRC Genk Ladies

KRC Genk Ladies won in de achtste finales met het kleinste verschil op bezoek bij eersteklasser Massenhoven (0-1) terwijl RSC Anderlecht het met ruime cijfers haalde bij DVC Eva’s Tienen (0-8), een club die ook in de Super League uitkomt.

Het wordt de vierde ontmoeting dit seizoen voor deze beide teams want ze troffen mekaar al 3 keer en 2 keer eindigde dat duel op een gelijkspel (0-0 op vrijdag 26 augustus 2016 in Genk en 1-1 op vrijdag 14 oktober 2016 in Tubeke). Meest recent won RSC Anderlecht in Tubeke tegen KRC Genk Ladies met 1-0 op vrijdag 16 december 2016 dankzij een kopbalgoal van Ella Van Kerkhoven!

Bekijk het doelpunt van Ella Van Kerkhoven dat RSC Anderlecht half december 2016 de enige overwinning schonk tussen deze beide teams dit seizoen dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies bereidde zich o.a. met indoorvoetbal voor op deze kwartfinale. Het nam deel aan het 37ste Weltklasse indoorvrouwenvoetbaltornooi in Jöllenbeck.

RSC Anderlecht oefende tegen de eersteklassers Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage (6-0) en SV Zulte Waregem (0-8) waarbij het telkens won en tegen het Nederlandse PSV Eindhoven waar het verloor (3-2).

De winnaar van dit duel speelt in principe op zaterdag 15 april 2017 thuis tegen de winnaar van Standard – Club Brugge!

U kan een compilatie van alle duels van KRC Genk Ladies op het Weltklasse Indoorvrouwenvoetbaltornooi van Jöllenbeck bekijken met dank aan Luc Calleeuw:


Luister ook naar de interviews met Fien Steyvers (KRC Genk Ladies):

Luister naar Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies):

Luister naar Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies):

Lees nog meer over het indoortornooi van Jöllenbeck met KRC Genk Ladies:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de kwartfinale tussen toen nog Genk Ladies en RSC Anderlecht van vorig seizoen:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Standard – Club Brugge:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share