Share

De 7de speeldag in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal begon al op vrijdag 16 oktober 2015 met het duel tussen Kontich en Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. De wedstrijd was al bij de rust beslist na een strafschopdoelpunt van Lucinda Michez, een afstandschot van Jolien Belmans, een kopbal van Sanne Corten en een vierde goal van uitblinkster Jolien Lebegge. Na de rust kon Anais Autem nog milderen voor de bezoekers door twee keer te scoren (4-2).

Op zaterdag 17 oktober 2015 won er nog slechts één van de zes ploegen thuis namelijk DV Famkes Merkem met maar liefst 8-0 tegen Lierse B. Laura Delheye lukte in de eerste helft het openingsdoelpunt en niets deed vermoeden dat het verschil tussen beide ploegen uiteindelijk nog zo groot zou worden. Maar met zeven (!) doelpunten in een kwartier tijd liep de score snel op. De schutters waren Debbie Decoene (2), Lisa Coppein (2), Sofie Huyghebaert (2x op strafschop) en nog eentje van Laura Delheye.

Sofie Huyghebaert, hier in duel met Yenthe Kerckhofs van Lierse B, trapte twee strafschoppen raak voor DV Famkes Merkem! Foto - Dirk Vuylsteke

Sofie Huyghebaert, hier in duel met Yenthe Kerckhofs van Lierse B, trapte twee strafschoppen raak voor DV Famkes Merkem! Foto – Dirk Vuylsteke

In alle andere wedstrijden trokken de bezoekers aan het langste eind. De grootste verrassing was de winst van VC Moldavo op bezoek bij Standard B, één van de twee leiders voor de aftrap. Jacqueline Van Velthoven zorgde al na zeven minuten wedstrijd voor het enige doelpunt van het duel.

Jacqueline Van Velthoven, die hier nog even verzorgd wordt, lukte het winnende doelpunt voor Moldavo op Standard B. Foto - Dirk Vuylsteke

Jacqueline Van Velthoven, die hier nog even verzorgd wordt, lukte het winnende doelpunt voor Moldavo op Standard B. Foto – Dirk Vuylsteke

De andere leider KAA Gent Ladies B bleef wel overeind en dat op bezoek bij VC Dames Eendracht Aalst. Kassandra Missipo zette de bezoekers voor de rust op voorsprong maar via Sien Leemans kwam het team van trainer Dirk Decoen in de tweede helft langszij (1-1). Na een actie van Shari Van Belle die strak voor doel gaf devieerde Marijke Philips de bal dan tegen de netten (1-2). Mariam Abdulai Toloba zette vervolgens met een assist Marie Minnaert op weg naar de 1-3-eindstand.

Kassandra Ndoutou Eboa Missipo zette het tweede vrouwenteam van KAA Gent op weg naar winst op bezoek bij VC Dames E. Aalst. Foto - Dirk Vuylsteke

Kassandra Ndoutou Eboa Missipo zette het tweede vrouwenteam van KAA Gent op weg naar winst op bezoek bij VC Dames E. Aalst. Foto – Dirk Vuylsteke

Massenhoven begon thuis het best aan het duel tegen FWS Woluwe met een doelpunt van Jolien Baeten maar de bezoekers konden nog voor de rust de situatie omdraaien dankzij goals van Anne Puttemans en Valerie Jansen. Na de rust zorgde Carla Arbulu voor een derde treffer voor Woluwe waarna Valerie Jansen met nog eens twee doelpunten haar persoonlijke hat-trick rond maakte (1-5).

Het duel tussen het tweede vrouwenteam van OH Leuven en de B-ploeg van RSC Anderlecht lag al vroeg in een beslissende plooi dankzij doelpunten van Lien Wyndaele (0-1) en Henriette Awete (0-2). Paulien Stas gaf de thuisploeg met de aansluitingstreffer veel hoop op een terugkeer (1-2) maar toen doelvrouw Rani Coenen op iets minder dan een kwartier voor tijd met rood naar de kant moest voor een strafschopfout leek het kalf verdronken. Speelster Jolien Van Doren ging in het doel staan maar ze had geen verhaal tegen de strafschop van Noémie Gelders die kort voor tijd nog voor een vierde bezoekend doelpunt zorgde (1-4).

Noémie Gelders zorgde nu ook voor twee goals bij RSC Anderlecht B! Foto - David Catry

Noémie Gelders zorgde nu ook voor twee goals bij RSC Anderlecht B! Foto – David Catry

SV Zulte Waregem domineerde op het veld van Tongeren DV maar het kon dat in de eerste helft mede door een goeie prestatie van de lokale doelvrouw An Wijnants niet in doelpunten omzetten. Kort na de rust kwam het zelfs na balverlies op achterstand. Ilke Plaisier scoorde voor Tongeren (1-0, 47ste minuut) dat echter de voorsprong niet kon vasthouden. Na een vrije trap van Ulrike De Frère die gedevieerd werd door Françoise Delcoigne kon Charlien Ver Eecke drie minuten later al aan de tweede paal binnenduwen (1-1, 50ste minuut). SV Zulte Waregem bleef daarna drukken en het kwam kort voor het einde van de wedstrijd aan het winnende doelpunt. Jolien Badie lanceerde de bal richting de zestien waar een goed opgestelde Charlien Ver Eecke met het hoofd kon binnenkoppen (1-2, 84ste minuut).

Charlien Ver Eecke zette SV Zulte Waregem op weg naar winst op bezoek bij Tongeren DV. Foto - David Catry

Charlien Ver Eecke zette SV Zulte Waregem op weg naar winst op bezoek bij Tongeren DV. Foto – David Catry

Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 7de speeldag in eerste klasse:
Kontich – USGTH 4-2 (rust: 4-0);
Doelpunten: Lucinda Michez 1-0 op strafschop, Jolien Belmans 2-0, Sanne Corten 3-0, Jolien Lebegge 4-0, Anais Autem 4-1, Anais Autem 4-2.

DV Famkes Merkem – Lierse B 8-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Laura Delheye 2, Debbie Decoene 2, Lisa Coppein 2 en Sofie Huyghebaert 2 (allebei op strafschop).

Standard B – VC Moldavo 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 7′ Jacqueline Van Velthoven 0-1.

VC Dames E. Aalst – KAA Gent Ladies B 1-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: Kassandra Missipo 0-1, Sien Leemans 1-1, Marijke Philips 1-2, Marie Minnaert 1-3.

Massenhoven – FWS Woluwe 1-5 (rust: 1-2);

Doelpunten: Jolien Baeten 1-0, Anne Puttemans 1-1, Valerie Jansen 1-2, Carla Arbulu 1-3, Valerie Jansen 1-4, Valerie Jansen 1-5.

OH Leuven B – RSC Anderlecht B 1-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 9′ Lien Wyndaele 0-1, 22′ Henriette Awete 0-2, 48′ Paulien Stas 1-2, 78′ Noémie Gelders 1-3 op strafschop, 87′ Noémie Gelders 1-4.
Rode kaart: 77′ Rani Coenen (doelvrouw OH Leuven B). Speelster Jolien Van Doren ging vervolgens in doel staan.

Tongeren DV – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 47’ Ilke Plaisier 1-0, 50’ Charlien Ver Eecke 1-1, 84’ Charlien Ver Eecke 1-2.

De stand na de 7de speeldag is dus:
1. KAA Gent Ladies B 7-18 (22-9);
2. DV Famkes Merkem 7-16 (26-7);
3. Standard B 7-15 (29-6);
4. FWS Woluwe 7-13 (14-17);
5. Tongeren DV 7-12 (12-11);
6. RSC Anderlecht B 7-12 (12-15);
7. VC Dames E. Aalst 6-9 (10-7);
8. Kontich 6-9 (16-15);
9. SV Zulte Waregem 6-9 (10-16);
10.USGTH 7-9 (12-13);
11.Lierse B 6-6 (8-21);
12.Massenhoven 7-6 (8-15);
13.VC Moldavo 7-6 (13-21);
14.OH Leuven B 7-0 (4-26).

Dit is het programma van de 8ste speeldag op zaterdag 24 oktober 2015 om 15 uur:
Lierse B – Massenhoven (14u30);
RSC Anderlecht B – Kontich;
USGTH – Standard B;
Moldavo – Tongeren;
KAA Gent Ladies B – DV Famkes Merkem;
FWS Woluwe – OH Leuven B;
SV Zulte Waregem – VC Dames E. Aalst.

Share