Share

Op dinsdag 20 oktober 2015 maakte bondscoach Ives Serneels zijn selectie bekend voor het tweede EK-kwalificatieduel van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2017 in Nederland. Voor het duel in Zenica tegen Bosnië-Herzegovina van dinsdag 27 oktober 2015 selecteerde hij 21 speelsters.

De opvallendste naam is de 16-jarige Davinia Vanmechelen (geboren op 30 augustus 1999) die zich onlangs nog plaatste met de Belgische U17 voor de tweede EK-kwalificatieronde en die bij Standard een droomstart van het seizoen kende met een promotie begin september van de tweede naar de eerste ploeg gepaard gaande met enkele doelpunten. Voor die prestaties wordt ze nu beloond met een eerste oproeping voor het Belgische nationale A-team!

Audrey Demoustier, opnieuw een vaste pion bij Standard, zit nu ook terug in de selektie van de Belgian Red Flames. Foto - David Catry

Audrey Demoustier, opnieuw een vaste pion bij Standard, zit nu ook terug in de selektie van de Belgian Red Flames. Foto – David Catry

Verder noteren we ook de terugkeer bij de Belgian Red Flames van Audrey Demoustier (Standard) en de selectie van Silke Demeyere (Lierse) ten nadele van Tine De Caigny (Lierse), Justine Vanhaevermaet (Lierse) en Lola Wajnblum (RSC Anderlecht) die tot de selectie van de heenwedstrijd behoorden.

Foto - David Catry

Foto – David Catry

Dit is de volledige selectie voor het duel uit tegen Bosnië-Herzegovina:
Nicky Evrard (KAA Gent Ladies);
Diede Lemey (RSC Anderlecht);
Justien Odeurs (Lierse SK);
Julie Biesmans (Standard);
Janice Cayman (Juvisy, Fra);
Jana Coryn (Lierse SK);
Maud Coutereels (Standard);
Cécile De Gernier (Standard);
Laura Deloose (RSC Anderlecht);
Silke Demeyere (Lierse SK);
Audrey Demoustier (Standard);
Heleen Jaques (RSC Anderlecht);
Davina Philtjens (Standard);
Davinia Vanmechelen (Standard)
Elke Van Gorp (Lierse SK);
Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies);
Nicky Van Den Abbeele (Lierse SK);
Lorca Van De Putte (Kristianstads DFF, Zwe);
Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg, Dui);
Sara Yüceil (Standard);
Aline Zeler (Standard).

Het tweede EK-kwalificatieduel Bosnië-Herzegovina – België gaat op dinsdag 27 oktober 2015 door in het Stadion Bilino polje van Zenica. De aftrap is voorzien om 15 uur.

Share