Share

Het Laatste Nieuws brengt in de sportkrant van vrijdag 10 februari 2017 niet alleen het verslag van ‘The day after’ van José Izquierdo ook de hectische dag van Tessa Wulaert, die op woensdag 8 februari 2017 nog anderhalf uur moest trainen met haar club VfL Wolfsburg vooraleer ze naar de uitreiking van de eerste vrouwelijke Gouden Schoen mocht komen, wordt uitvoerig belicht.

Op pagina 28 kan U in een artikel van collega Pieter Jan Calcoen lezen hoe ze vanuit Wolfsburg vertrok met sushi in een taxi, dat ze rond 17u30 in Lint aankwam en vervolgens moest wachten op haar vriend Mathias die ook haar kleed meebracht, dat ze om 22 uur 08 de Gouden Schoen won, dat ze vervolgens in Ukkel sliep om donderdagochtend om 9 uur 20 met het vliegtuig richting Hannover te vertrekken waarna ze via een treinrit terug in Wolfsburg aankwam om zich op de training van donderdagnamiddag voor te bereiden en waarbij de club tussendoor haar contractverlenging van één seizoen aankondigde!

Melden we ook nog dat 56 van de 70 stemgerechtigden uit de omkadering van de Belgian Red Flames, bestuurders, trainers, ex-speelsters en journalisten (waaronder ook ondergetekende) uiteindelijk effectief hun stem uitbrachten op de vrouwelijke Gouden Schoen voor de deadline op zondag 29 januari 2017 om 23u59. Dat zorgt voor een respectabel percentage van 80 procent. Voor de keuze van de mannelijke Gouden Schoen lag dat percentage rond de 50 procent over twee stembeurten!

Vermelden we dan ook nog maar even de volledige en allereerste uitslag ooit voor de Gouden Schoen 2016:
1. Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg) 210 punten, 2. Janice Cayman (Juvisy, WNY Flash, Montpellier) 186, 3. Aline Zeler (Standard) 149, 4. Davina Philtjens (Standard en Ajax) 69, 5. Jana Coryn (Lierse en Lille OSC) 53, 6. Julie Biesmans (Standard) 47, 7. Heleen Jaques (RSC Anderlecht) 39, 8. Lorca Van De Putte (Kristianstads DFF) 37, 9. Justien Odeurs (Lierse en FF USV Jena) 33, 10. Elke Van Gorp (Lierse en KAA Gent Ladies) 17 punten.

Luister ook nog naar Tessa Wullaert na de bekendmaking van de Gouden Schoen 2016:

Luister naar Janice Cayman tijdens de after party in Lint:

Bekijk de top 3 van de eerste vrouwelijke Gouden Schoen met nog meer genomineerden en bondscoach Ives Serneels tijdens de after party in Lint:


Lees nog meer over de Gouden Schoen 2016:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Tessa Wullaert:
Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond de Gouden Schoen 2016:
Sportpix.be

Lees meer over de Super League van vrijdag 10 februari 2017:
Vrouwenteam.be


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Ook nog melden dat Mathias Deveugele, de vriend van Tessa Wullaert, op pagina 5 van Het Laatste Nieuws van vrijdag 10 februari 2017 aan bod komt in een artikel van Annick Grobben met als titel ‘Tessa maakt mijn droom waar’.

Share