Veel clubs zijn op zoek naar doelpuntenmakers. Bij Sporting Clube de Portugal hebben ze er afgelopen zomer eentje gevonden die in België speelde voor RSC Anderlecht. Afgelopen zondag 19 februari 2017 lukte Solange Carvalhas opnieuw 4 doelpunten voor de ‘Leeuwinnen uit Lissabon’ en dat nog wel tegen G.D. A-Dos-Francos, een van haar ex-clubs.

GD A-Dos-Francos kwam nog voor het kwartier op voorsprong via Catarina Sousa (1-0, 12de minuut) maar een zuivere hat-trick van de ex-speelster van RSC Anderlecht met goals in de 28ste, 40ste en 45ste + 4′ minuut zorgden voor een 1-3-ruststand. In de tweede helft dikte Ana Capeta aan tot 1-4 (71ste minuut) vooraleer Solange Carvalhas met haar vierde goal van de namiddag vier minuten voor tijd voor 1-5 zorgde (86ste minuut). Amélia Pereira lukte in het slot nog de 1-6 (89ste minuut)

SC Braga, het team waarmee Sporting Lissabon de leiding deelt, won afgelopen zondag 19 februari 2017 eveneens thuis tegen Clube Futebol Benfica. Het werd 7-0 na doelpunten van Vanessa Marques (3de minuut), Claudia Iglesias (8ste minuut), Adriana Gomes (67ste minuut), Ana Barrinha (73ste minuut), Gessica Nascimento (74ste minuut), Mélissa (83ste minuut) en Paula Encinas (83ste minuut). Beide teams hebben nu na 17 duels 47 punten (15x gewonnen, 2x gelijk, niet verloren) maar het doelpuntensaldo van SC Braga (81-2, + 79) is nog net iets beter dan dat van Sporting CP (75-9).

Het Estádio José Alvalade wordt het decor voor de topper in de Portugese Liga Futebol Feminino Allianz 2016/17! Foto – (c) Sporting Clube de Portugal

Op de 18de speeldag staan deze beide teams in de topper van het jaar rechtstreeks tegenover mekaar in Lissabon en het duel zal gespeeld worden in het Estádio José Alvalade, het stadion waar tijdens het EK 2004 Nederland de halve finale verloor tegen Portugal met 2-1. De wedstrijd staat gepland op zaterdag 25 februari 2017 om 14u45 mocht U toevallig in Lissabon zijn en is ook rechtstreeks te zien op televisie bij TVI24!

Bekijk de video met de goals van Solange Carvalhas met dank aan FPFutebolOficial:

Bekijk ook de winst van SC Braga tegen CF Benfica met dank aan FPFutebolOficial: