De voorbije dagen stonden er in de 2de klasse A een aantal inhaalduels op het programma. Afgelopen zaterdag 18 februari 2017 stonden er 2 duels op het programma, op woensdag 22 februari 2017 nog eentje.

En dat duel tussen KFC Merelbeke en KAA Gent Ladies C, dat in concurrentie met de UEFA Champions League werd gespeeld, eindigde op een uitgeregend veld op een gelijkspel 1-1 met doelpunten van Febe Poppe na 15 minuten voor de bezoekers (0-1) en de late gelijkmaker van Jolien Hofman in de toegevoegde tijd van de tweede helft (90ste + 6′ minuut).

Het veld van KFC Merelbeke had veel weg van een zwembad … Foto – (c) Vrouwenteam.be / DDGR

Afgelopen zaterdag noteerden we in de andere twee inhaalduels twee uitoverwinningen. Vroeg in de namiddag ging KSK Voorwaarts Zwevezele met 1-2 winnen op bezoek bij Cerkelladies Brugge dankzij doelpunten in de eerste helft van Eva Deparck (0-1) en Céline Vandekerckhove op strafschop terwijl Eline Devolder in de tweede helft met een schot met rechts vanaf de linkerkant in het strafschopgebied voor het eerreddende doelpunt zorgde (1-2). ASE De Chastre pakte in de vooravond 3 belangrijke punten op bezoek bij HO Wolvertem Merchtem. Het won daar eveneens met 1-2. Stéphanie Jubary scoorde een dubbel voor de rust (0-1, 20ste en 0-2, 35ste minuut) waardoor ze inmiddels met 17 doelpunten achter haar naam staat. Nadat Caroline Courtoy van ASE De Chastre met tweemaal geel naar de kleedkamer werd gestuurd (70ste minuut) kon HO Wolvertem Merchtem profiteren om in de numerieke meerderheid de aansluitingstreffer te scoren via Vervenne (1-2, 80ste minuut).

Dit waren dus alle uitslagen van de inhaalwedstrijden in de 2de klasse A de voorbije week:

Cerkelladies Brugge – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-2;
Doelpunten: Eva Deparck 0-1, Céline Vandekerckhove 0-2 op strafschop, Eline Devolder 1-2.

HO Wolvertem Merchtem – ASE De Chastre 1-2;
Doelpunten: 20′ Stéphanie Jubary 0-1, 35′ Stéphanie Jubary 0-2, 80′ Vervenne 1-2.
Rode kaart: 70′ Caroline Courtoy (ASE De Chastre);

KFC Merelbeke – KAA Gent Ladies C 1-1;
Doelpunten: 15′ Febe Poppe 0-1, 90′ + 6′ Jolien Hofman 1-1.

SV Zulte Waregem B – GFA Sinaai (17u);
HO Wolvertem Merchtem – USF.Montroeul-Dergneau (17u30).

Ook in de 2de klasse B stonden er het voorbije weekend inhaalduels op het programma en daarbij verloor de leider Wuustwezel verrassend op bezoek bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies met 2-1. Lotte Kerkhove bracht de bezoekers op voorsprong (0-1, 21ste minuut) maar via Esther Oversteyns stond het even over het halfuur gelijk (1-1, 35ste minuut). Debora Lenaerts lukte bijna halfweg de tweede helft het winnende doelpunt voor KRC Genk Ladies B (2-1, 66ste minuut). In de subtop waren er overwinningen voor Sibret (0-4 op bezoek bij het beloftenteam van Tongeren) en voor Standard C (thuis tegen Halveweg Zonhoven).