Share

Vanity Lewerissa, die in België met Standard alles won wat er te winnen viel behalve de UWCL, scoorde afgelopen vrijdag 16 oktober 2015 bij haar nieuwe club PSV Eindhoven in het thuisduel tegen Telstar een kwartet doelpunten.

De 8ste speelronde in de Nederlandse Ere Divisie zorgde inderdaad voor een spektakelwedstrijd op De Herdgang met maar liefst 11 doelpunten in 1 duel. PSV stond bij de rust al 5-1 voor na goals van Sisca Folkertsma (3de en 36ste minuut), Vanity Lewerissa (12de en 16de minuut) en Nadia Coolen (27ste minuut). Babiche Roof zorgde na 24 minuten voor de goal van Telstar. Na de rust zorgde Sisca Folkertsma voor de 6-1 (47ste minuut) waarna Chelly Drost nog voor het uur het tweede bezoekende doelpunt aantekende (6-2, 58ste minuut). Met ook nog een goal van Myrthe Moorrees (7-2, 68ste minuut) en opnieuw een dubbel van Vanity Lewerissa (71ste en 81ste minuut) werd het uiteindelijk 9-2.

De ex-speelster van de vrouwelijke Rouches scoorde voor haar nieuwe club dus vier keer (twee voor en twee na de rust) waardoor de Oranje-international inmiddels 6 competitiedoelpunten heeft gescoord voor PSV. In de stand van de topschutters staat ze voorlopig tweede na Jill Roord van FC Twente, die al 7 keer scoorde en voor clubgenotes Nadia Coolen (5 doelpunten), Myrthe Moorrees en Sisca Folkertsma (allebei met 4 goals).

Jill Roord van FC Twente is voorlopig topschutter in Nederland! Foto - David Catry

Jill Roord van FC Twente is voorlopig topschutter in Nederland! Foto – David Catry

In de andere duels was er winst voor leider Ajax tegen PEC Zwolle (1-0 dankzij een doelpunt van de ingevallen Mandy Versteegt) en noteerden we een gelijkspel tussen SC Heerenveen en ADO Den Haag 1-1 na goals van Dominique Bruinenberg voor de bezoekers (0-1, 44ste minuut) en Nathalie van den Heuvel (1-1, 54ste minuut). Door de winst blijft Ajax leider met nu 17 punten uit 7 duels voor PSV Eindhoven dat op 1 punt volgt. FC Twente is derde met 13 punten uit 6 wedstrijden.

De ingevallen Mandy Versteegt scoorde het winnende doelpunt voor Ajax tegen PEC Zwolle. Foto - David Catry

De ingevallen Mandy Versteegt scoorde het winnende doelpunt voor Ajax tegen PEC Zwolle. Foto – David Catry

Vooraleer de volgende competitieronde wordt afgewerkt oefent Nederland twee keer met het oog op het Olympisch kwalificatietornooi van maart volgend jaar. Op vrijdag 23 oktober 2015 spelen de Oranje Leeuwinnen uit bij Frankrijk, op dinsdag 27 oktober 2015 is er een uitwedstrijd in en tegen Polen gepland.

Dit is de volledige stand in Nederland na 8 speeldagen:
1. Ajax 7-17;
2. PSV 7-16;
3. FC Twente 6-13;
4. Telstar 7-9;
5. ADO Den Haag 7-6;
6. SC Heerenveen 7-3;
7. PEC Zwolle 7-2.

Op vrijdag 30 oktober 2015 staat de 9de speeldag op het programma met dan om 19u30:

FC Twente – PSV;
ADO Den Haag – Ajax;
Telstar – SC Heerenveen.

Bekijk de video van PSV Eindhoven – Telstar met dank aan PSV TV:

Bekijk ook nog een reportage rond Vanity Lewerissa op RTV Maastricht na 4 minuten 36:
Webstie RTV Maastricht

Share