Share

Op vrijdag 23 oktober 2015 stond er niet alleen vrouwenvoetbal in de nationale reeksen op het programma. Er was ook een oefenduel tussen Frankrijk, de organisator van het WK 2019, en Nederland, het land waar het EK 2017 zal plaatsvinden.

Nederland won dat oefenduel na twee vroege doelpunten. Danielle van de Donk (ex-PSV/FC Eindhoven) opende de score even over het kwartier (0-1, 17de minuut) waarna Griedge M’Bock Bathy Nka een voorzet vanop rechts van Manon Melis in eigen doel devieerde (0-2, 18de minuut). Camille Abily kon voor Frankrijk nog voor de rust tegen scoren (1-2, 39ste minuut) maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Meteen de eerste overwinning voor Arjan van der Laan, de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Nu dinsdag 27 oktober 2015 speelt Nederland al een volgend oefenduel op bezoek bij Polen.

Bekijk de video met de doelpunten van Frankrijk – Nederland via:
Website Daily Motion / FFF

Melden we ook nog dat in de vooruitgeschoven wedstrijd in tweede klasse Svelta Melsele de topper thuis tegen Wuustwezel won met 4-1! Svelta Melsele blijft zo ook na 8 speeldagen leider met nu 22 punten.

Lees meer over dit duel via:
Website Svelta Melsele

In andere vrijdagavondwedstrijden verloor KRC Genk in de Jupiler Pro League (eerste klasse bij de mannen) verrassend thuis tegen Moeskroen met 0-4 terwijl in de tweede klasse (Proximus League) de Brusselse derby tussen White Star Brussel en Union Saint-Gilloise op 1-0 eindigde. In het Edmond Machtensstadion, waar vorige week RWDM voor volle tribunes zijn rentree maakte met een 0-1-thuisnederlaag tegen Sterrebeek, vielen er dit keer twee strafschoppen te noteren. Rudy Mater (WS Brussel en ex-Valenciennes) zag na 27 minuten zijn poging gekeerd door Anthony Sadin die tien minuten later geen verhaal had tegen de perfect genomen trap van Gregory Grisez (1-0, 37ste minuut).

Share