Share

Op zaterdag 24 oktober 2015 stond er een volledige speeldag op het programma in de eerste, tweede en derde klasse van het Belgische nationale vrouwenvoetbal. Er werd ook gespeeld in het kader van de EK-kwalificatie.

Dit waren alle uitslagen:

Eerste klasse:
Lierse B – Massenhoven 2-3;
RSC Anderlecht B – Kontich 2-3;
USGTH – Standard B 1-4;
Moldavo – Tongeren 1-0;
KAA Gent Ladies B – DV Famkes Merkem 4-2;
FWS Woluwe – OH Leuven B 5-1;
SV Zulte Waregem – VC Dames E. Aalst 1-1.

In de stand is KAA Gent Ladies B leider met 21 punten uit 8 duels. Standard B volgt op 3 punten, DV Famkes Merkem en FWS Woluwe op 5. Onderaan staat Lierse B nu 13de met 6 punten uit 7 duels, OH Leuven B blijft laatste nog altijd zonder punten.

Tweede klasse:
GFA Sinaai – Ladies Genk B 0-3;
E. Louwel – Cerkelladies Brugge 2-0;
Wolfsdonk Sport – Sibret 1-3;
Dames VK Egem – Rapide Wezemaal 5-2;
SV Zulte Waregem B – Club Brugge 0-7;
Vrijdagavond al gespeeld:
Svelta Melsele – Wuustwezel 4-1.

Svelta Melsele blijft leider met 22 punten uit 8 duels, Dames VK Egem volgt op 1 punt, Wuustwezel op 3. Onderaan is Cerkelladies Brugge 11de met 5 punten na 8 wedstrijden, Wolfsdonk Sport sluit de rij met 1 punt uit 8 duels.

Derde klasse A:
KSK Beveren – FC Turnhout 5-0;
KAA Gent Ladies C – DV Famkes Merkem B 5-0;
KFC Merelbeke – YR KV Mechelen 1-4;
Lentezon Beerse – Strijland Gooik 1-0;
KSK V. Zwevezele – K.SOC. Maria-ter-Heide 2-3;
R. Knokke FC – KDC Ruddervoorde 1-1;
SK Staden – KWS Desselgem 3-1.

Maria-ter-Heide won de topper en is nu alleen leider met 22 punten uit 8 wedstrijden. Zwevezele wordt op de tweede plaats bijgehaald door YR KV Mechelen. Deze clubs hebben allebei 19 punten. Onderaan gaf SK Staden, nu samen met Merkem B op 6 punten, de rode lantaarn door aan KWS Desselgem.

Derde klasse B:
FC Halvenweg Zonhoven – Standard C 3-4;
Aywaille – Bokrijk Sport 4-1;
Jamioulx – Bilzen United 2-2;
RJ Arlonaise – K.OVC. Sterrebeek 2-4;
ASE De Chastre – Fémina Sp.de Charleroi 3-1;
RES Couvin-Mariembourg – Tongeren B 0-7.
USGTH B bye.

ASE De Chastre is na 8 duels leider met 21 punten, Halvenweg Zonhoven volgt op 3 punten. Sterrebeek en Standard C hebben op de 3de plaats allebei 16 punten uit 7 wedstrijden. Onderaan is USGTH B 11de met 4 punten, Couvin-Mariembourg is 12de met 2 punten en Bokrijk Sport sluit de rij zonder punten na 7 duels.

EK-kwalificatie:
Italië – Zwitserland 0-3;
Georgië – Noord-Ierland 0-3.

Ook nog melden dat U op zondag 25 oktober 2015 vanaf 14u15 op ARD het EK-kwalificatieduel Duitsland – Turkije rechtstreeks kunt bekijken.

Belgisch mannenvoetbal:
In de Jupiler Pro League speelde landskampioen KAA Gent in de Ghelamco Arena gelijk tegen leider KV Oostende 2-2. In de Proximus League is Tubeke na 2-0-winst thuis tegen Coxyde VV de nieuwe leider aangezien Royal Antwerp FC niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij Deinze.

Share