Share

Europees titelverdediger Duitsland is al bijna zeker van een plaatsje op het EK 2017 in Nederland. Duitsland won de voorbije week zowel thuis tegen Rusland als tegen Turkije waardoor het na 4 van de 8 te spelen wedstrijden al met het maximum van 12 op 12 staat te pronken.

Opvallend was het debuut van Mandy Islacker, de speelster die begin oktober ook twee keer met 1.FFC Frankfurt aantrad tegen Standard, en toen in de terugwedstrijd in de 6de minuut wist te scoren. Ook nu was ze er in haar eerste en tweede duel voor Duitsland vroeg bij om de netten te laten trillen. Bij het EK-kwalificatieduel tegen Rusland in Wiesbaden dat met 2-0 gewonnen werd scoorde ze in de achtste minuut het openingsdoelpunt (Leonie Maier van Bayern München zorgde daarna voor het tweede doelpunt van het team van Silvia Neid) terwijl Islacker in Sandhausen tegen Turkije al na zes minuten de weg naar het doel vond. De score in Sandhausen liep verder op tot 7-0 met nog meer Duitse goals van Anja Mittag (PSG), Melanie Behringer (Bayern München) op strafschop en een dubbel van zowel Sara Däbritz (Bayern München) als van de ingevallen Lina Magull (SC Freiburg). Duitsland heeft inmiddels in groep 5 het maximum van 12 punten, het scoorde al 22 keer en het moest nog geen enkel doelpunt toestaan.

Hongarije, niet helemaal onbekend voor de Belgian Red Flames, haalde de voorbije week een 4 op 6 in groep 5. In Boedapest won het met 1-0 tegen Turkije dankzij een doelpunt van Erika Szuh (46ste minuut). Op zondag 25 oktober 2015 lukte het in Osijek op bezoek bij Kroatië een puntendeling 1-1. Zsanett Jakabfi, ploeggenote van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg zorgde op slag van rust vanop de strafschopstip voor het openingsdoelpunt ( 0-1, 45ste minuut). Halfweg de tweede helft zorgde Maja Joščak voor de gelijkmaker (1-1, 68ste minuut).

Zsanett Jakabfi, hier tijdens de UWCL-finale 2013 met VfL Wolfsburg, scoorde inmiddels voor Hongarije op weg naar het EK 2017 in Nederland! Foto - David Catry

Zsanett Jakabfi, hier tijdens de UWCL-finale 2013 met VfL Wolfsburg, scoorde inmiddels voor Hongarije op weg naar het EK 2017 in Nederland! Foto – David Catry

Kroatië en Hongarije delen voorlopig de tweede plaats in groep 5 met 3 punten uit 3 duels. Ze hebben dus al 9 punten achterstand op Duitsland. Rusland en Turkije hebben allebei nog geen enkel punt in deze groep. Turkije speelde al 3 keer, Rusland nog maar 1 keer.

De volgende duels in deze groep zijn voor eind november 2015 gepland met Turkije – Rusland (25/11), Hongarije – Rusland (29/11) en Kroatië – Turkije (30/11).

Duitsland speelt het volgende EK-kwalificatieduel pas op vrijdag 8 april 2016 op bezoek bij Turkije vooraleer het op dinsdag 12 april 2016 het thuis opneemt tegen Kroatië.

Voor de video van Duitsland – Turkije kan U hier terecht:
Website DFB TV

Bekijk ook de video van Duitsland – Rusland:
Website DFB TV

Share