Op zaterdag 11 maart 2017 stond voor het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge een verplaatsing naar Henegouwen op het programma. Het team van coach Ingrid De Rycke speelde uit bij het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage.

U kan de hoogtepunten van dit duel bekijken dankzij Siebe Camber:

Ook nog melden dat KVK Svelta Melsele thuis de derby tegen KSK Beveren met 5-2 won. KVK Svelta Melsele stond aan de rust al 3-1 voor na doelpunten van Rebecca Degenaers (1-0, 9de minuut) en een dubbel van Esther Buabadi (2-0, 19de en 3-0, 28ste minuut). Hannah Bockstael bracht Beveren nog voor de rust op 3-1 (40ste minuut). Na de rust verhoogden Rebecca Degenaers (4-1, 47ste minuut) en Lieselot de Bruyn (5-1, 65ste minuut) de voorsprong terwijl Kaily Dhondt (5-2, 85ste minuut) de eindstand op het bord zette.

In de stand hebben KVK Svelta Melsele en Club Brugge nu allebei 55 punten uit 21 duels (18 gewonnen, 1x gelijk en 2x verloren) maar Melsele heeft nog altijd een beter doelsaldo (92-25, + 67) tegen (83-17, + 66) voor Club Brugge.

Na de inhaalwedstrijd HO Wolvertem Merchtem – SV Zulte Waregem B van nu woensdag 15 maart 2017 om 20u30 gaat KVK Svelta Melsele op zaterdag 18 maart 2017 op bezoek bij USF. Montroeul-Dergneau, dat al gedegradeerd is. De aftrap daar is om 15 uur. Club Brugge neemt het een uurtje eerder in Aalter al op tegen Olsa Brakel!

Voor nog meer uitslagen in de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal: