In de eerste klasse bleef het beloftenteam van KAA Gent Ladies winnen op bezoek bij Dames VK Egem dat onderaan Massenhoven een belangrijke overwinning tegen Kontich zag behalen in de degradatiestrijd.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies maakte al snel het verschil op bezoek bij Dames VK Egem. Op aangeven van Summer Rogiers zorgde Shari Van Belle voor het openingsdoelpunt (0-1, 8ste minuut) en korte tijd later zorgde Margaux Van Ackere al voor een verdubbeling van de score na een assist van Sylvana Tieleman (0-2, 9de minuut). Even over het kwartier lukt Sofie Vanhooren, die zich vrij worstelde in de zestien, de aansluitingstreffer voor de thuisploeg met een schot dat naast de keeper in doel ging (1-2, 16de minuut). Voor de rust wordt het echter nog 1-3 na een strafschopfout op Shari Van Belle. Jella Lauwens zet zich achter de bal en het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo’s stond opnieuw 2 doelpunten voor (32ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft wordt het uiteindelijk nog 1-4 via Summer Rogiers die op aangeven van Elke Van De Sompel de eindstand op het bord plaatste (68ste minuut).

Massenhoven profiteerde optimaal van het verlies van Dames VK Egem want het won zelf thuis tegen Kontich en heeft nu voor de ontvangst van de rechtstreekse concurrent voor de degradatie 6 punten voorsprong en een beter doelsaldo. Jolien Baeten zorgde op slag van rust voor het openingsdoelpunt voor Massenhoven (1-0) en na knap voorbereidend werk van Laure De Wolf zorgde Jolien Baeten ook voor de 2-0! Kontich kon vervolgens milderen via Ipek Senel, die door de buitenspelval glipte en doelvrouw Nathalie Daneels klopte (2-1). Maar enkele minuten voor het einde van de wedstrijd lukte de ingevallen Joni Vanrompay de 3-1, meteen de eindstand.

SV Zulte Waregem domineerde in de eerste helft tegen USGTH maar het waren de bezoekers die net voor het halfuur op voorsprong kwamen via Anais Autem op aangeven van Gina Di Natale (0-1, 28ste minuut). De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker maar het doelpunt viel kort voor de rust aan de andere kant. Gina Di Natale lukte dit keer het doelpunt op aangeven van Marie Cambier (0-2, 44ste minuut). Charlien Ver Eecke kon dan onmiddellijk na de rust toch de aansluitingstreffer binnenkoppen (1-2, 50ste minuut) terwijl Lisa Capiau met een knap afstandschot de bordjes opnieuw helemaal in evenwicht bracht (2-2, 73ste minuut). De wedstrijd leek op een puntendeling te gaan eindigen maar toen besliste Alyson Bielski daar in de toegevoegde tijd nog anders over (2-3, 90ste + 1′ minuut). USGTH sprong zo over het beloftenteam van Standard naar de tweede plaats.

Fémina White Star Woluwe had ook tweede kunnen worden maar het liet het thuis eens te meer afweten nu tegen VC Moldavo dat even over het halfuur op voorsprong kwam via Merel Groenen (0-1, 33ste minuut). Kort voor het uur maakte Valérie Jansen wel nog gelijk (1-1, 58ste minuut) maar via Louise Dauwen gingen de 3 punten toch mee de bus op met VC Moldavo (1-2, 77ste minuut).

VC Dames Eendracht Aalst zorgde thuis tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht voor een doelpuntenfestival voor de rust. In het eerste kwartier walste Aalst over de tegenstander heen. Na 12 minuten stond het al 4-0 na doelpunten van Annelies Van Den Steen (2 waarvan de eerste op strafschop), Evy De Smedt en Lidewei De Waele. Ulrike Declerck kon vervolgens vanop de strafschopstip milderen voor RSC Anderlecht B (4-1) maar via Laurence Marchal stond het al na 19 minuten 5-1! Marie Van Caesbroeck scoorde vervolgens een mooi doelpunt op aangeven van Sonia Fernandes Antunes (5-2), meteen de ruststand en ook de eindstand want in de tweede helft werd er niet meer gescoord in het Pierre Cornelisstadion! In het slot viel er wel nog een rode kaart voor Amandine Gauchie (RSC Anderlecht B) na een fout op een doorgebroken speelster van Aalst!

DV Famkes Merkem en Tongeren DV maakten er een gesloten wedstrijd van waarin nauwelijks kansen te noteren vielen. Net voor het half uur zette Merel Marting de bezoekers op voorsprong (0-1). Merkem sloeg na de rust en even voor het uur terug toen Sofie Huyghebaert scoorde na een stilstaande fase. Laura Delheye gaf een mooie voorzet en Huyghebaert tikte de bal glijdend binnen aan de tweede paal (1-1).

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 21ste speeldag in eerste klasse:

FWS Woluwe – VC Moldavo 1-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 33′ Merel Groenen 0-1, 58′ Valerie Jansen 1-1, 77′ Louise Dauwen 1-2.

VC Dames E. Aalst – RSC Anderlecht B 5-2 (rust: 5-2);
Doelpunten: Annelies Van Den Steen 1-0 op strafschop, Evy De Smedt 2-0, Annelies Van Den Steen 3-0, Lidewei De Waele 4-0, Ulrike Declerck 4-1 op strafschop, Laurence Marchal 5-1, Marie Van Caesbroeck 5-2.
Rode kaart: Amandine Gauchie (RSC Anderlecht).

SV Zulte Waregem – USGTH 2-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 28′ Anais Autem 0-1, 44′ Gina Di Natale 0-2, 50′ Charlien Ver Eecke 1-2, 73′ Lisa Capiau 2-2, 90′ + 1′ Alyson Bielski 2-3.

Dames VK Egem – KAA Gent Ladies B 1-4 (rust: 1-3);
Doelpunten: 8′ Shari Van Belle 0-1, 9′ Margaux Van Ackere 0-2, 16′ Sofie Vanhooren 1-2, 32′ Jella Lauwens 1-3 op strafschop, 68′ Summer Rogiers 1-4.

DV Famkes Merkem – Tongeren 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Merel Marting 0-1, Sofie Huyghebaert 1-1.

Massenhoven – Kontich 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: Jolien Baeten 1-0, Jolien Baeten 2-0, Ipek Senel 2-1, Joni Vanrompay 3-1.